等offer等到好撚辛苦呀 (2)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
In 完間好想做既公司fail 好想要offer
屌你今日唯一既call係叫我大灣區買樓

Hr姐姐快啲搵我in下一輪啦
HK$1XXXX (Negotiable)
一次收兩個offer但揀唔到
一個20k返六日12al返shift要通宵 近屋企 公司有gym rm做碼頭
一個18k屯門倉返五日7al 固定中午更冇medical有ot
有冇巴打比下意見
想有WORK LIFE返5日個份,都係差2K
多20K又要通頂..
但18k個份得7日al 又無medical
兩份都㨂唔落手
不過依家環境咁差
如果一定要揀.......第二份
因為第一份輪更仲要六日
如果返夜更,跟住放假再返早更
咁姐係無休息不了
返五天,除非個location真係好遠,通頂又六日制唔過,試過真係好傷,放假都係係屋企訓係度襟電話又一日既生活
無做呢行,但照計唔比work from home都應該返shift搞ab team, 你返135,我24,下星期到返我135咁樣減少接觸
其實寫一個你理想既數,或者係你低線既數加1500-2000蚊,如果有公司係大壓/明知比唔到都仲叫你見即係哂你車錢同口罩,雖則依家多數叫人視像見工或者做online test先。。。
要返足曬
當所有人求offer god 既時候
我只求interview god, 求你施捨下一輪interview
真 send極都冇得in
可能係價錢問題 啲工好似想用fg價請人
想問有冇人試過有offer變冇offer
睇黎上個post d人巳經搵到哂工 人都唔同哂
我仲係到

仲未有offer
搵咗幾個月工今日終於收到dream offer,人工高過之前個份少少,HR仲話唔使OT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞