等offer等到好撚辛苦呀 (2)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
過年後已經搵啦,就黎搵到入冬第四次肺炎
Offer god
offer唔算太差
而家有工最好都take住先
今日收到department manager 打黎問我仲係咪搵緊工,仲有無興趣做,個陣我都話都仲有興趣既,佢就叫我諗清楚,有咩問題可以whatsapp佢問下。

咁我就send左一堆問題啦 例如shift duties, allowance, benefits 咁,佢就話岩岩個電話唔係official offer黎,但除左allowance個啲問題都可以答下我,約左時間同佢電話傾。

咁其實佢打得比我係咪想請我架喇?只不過係想問清楚我係咪仲availalble同有興趣,之後星期一再同HR傾先正式出offer letter?好驚比假希望我,一日未有offer letter一日都唔係想請我
冇錯係,一日未簽contract 都唔好作實
咩都話要,到聽到hr offer唔岩咪reject,有問題咩?
袋住先,跟住你繼續搵,因為這份是6個月contract, 你點都要keep住搵
再有冇interview睇呢個禮拜
好多公司wfh
唔知仲有冇interview
今個已取消咗個interview
仲有得in 嗰啲姐係無得wfh 唔知好嬲定好笑
希望都會有
快啲打嚟俾offer 已經問左我上司我工作表現
可能就快
Final in左1個月有多
岀offer未 (其他人都未有)
承你貴言
好睇你覺得公司名氣重要啲,定工作性質重要啲。。。
你依家有齊兩邊offer ?
搵咗工幾耐?或者大公司offer 有冇把握?
見你講細公司都有好處既話,可以做住先,有offer 不易
Offer god please!!!
啱啱見完希望有下一輪
無知一問 咁你上司咪知你搵緊工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞