等offer等到好撚辛苦呀 (2)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
molamola
我暑假8月先畢業。

上一個半星期見左6份,
份份都似請,director握哂手,比哂卡片,
話我好符合佢地公司project方向,係咁講公司野,
人工講哂,教埋你點坐車返去公司快d,
話盡快會通知你,今日都係無電話
最記得有2間公司仲叫我唔洗再寄cv,
如無意外應該無問題,其實我係咪唔應該相信佢
未有offer係手都一直寄cv?
又一日
一覆thank you letter就自作多情 人地不過係有禮貌
但真係好想要呢份工 offer god
照寄
可能對住個個都係講同一番說話
Ching唔好咁上心
可能係
照寄算
袋左先啦,我今日零電話,就黎又玩home office同叫停所有見工,講真我都好想袋住先
呢個真 番1個月都無已經日日都好撚攰
心很累
自己有唔少interview 機會,但係就未發揮到應有表現
hr /manager 話之後等消息。。都知道只係得個等字
曾經有搵埋headhunt,但多數比咗份工我apply冇回音,又話間唔中聯絡我乜乜物物, 我諗見我係fg 之後都唔會理
之後睇下仲有咩啱fg,大多數都保險

雖然係咁,但係我唔會放棄
如果今個wk都冇任何call,我會搵part time 做住先
五月份見,前日出offer,19k,但覺得工作量同人工唔成正比,reject咗

利申:做咗幾年嘢
岩 唔好放棄
見得多工表現會越黎越好
而家就做多d practice 希望下份見發揮到應有水準
完全明白你感受,我都見咗十幾次工,自問表現正常,咪又係冇offer。

我仲要唔係fg,已經有2年工作經驗,每失業一日,空白期都多一日,好撚大壓力。加上我做digital marketing,競爭好大,覺得自己呢一年都搵唔到工,好灰心。
嘩 都等好耐先有offer 喎
有冇portfolio ?
我應該replacement黎,六月有人take offer,之後走咗先揾我,佢間野出名chur唔會拖太耐

加上人工太低,狗也不屌
有呀 capture咗以前做落嘅brand
Feed, script, kv, online video,乜都list out哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞