等offer等到好撚辛苦呀 (2)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
有間唔太想做同應該好西嘅有offer
本來打算做住搵 但收到offer話頭一個月走都要兩個禮拜通知
擺明惡做
諗緊仲做唔做住先
借個位

香港專業進修學校 (HKCT) 或者 港專學院 (CTIHE)
校長陳卓禧,身兼全國政協委員
校監劉佩瓊,前港區全國人大代表
仲有李思嫣老公都係港專打工
威水史:
港專校長陳卓禧:港專作為一間愛國愛港的學校,必定高舉愛國旗幟,學生若不知道就是選錯學校!
好型呀
有關報導:https://www.hkcnews.com/article/9058/%E6%B8%AF%E5%B0%88-%E7%95%A2%E6%A5%AD%E7%A6%AE-%E5%9C%8B%E6%AD%8C-9058/%E9%A9%85%E9%80%90%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%9A%84%E7%B4%85%E8%89%B2%E6%B8%AF%E5%B0%88
我個間過咗probation要兩個月通知
講到明好辛苦同ot得好勁
我應該reject佢啦 廢時白做
有無人咁既環境仲有interview call同offer,可否post來激勵下士氣等我繼續send application
唔緊要 做住先 返正第一個月可以即quit 當番part time
但如果佢合約寫probation前要2個星期通知 咁當我做咗一個星期走 佢有無得唔俾人工我?
聽日zoom in
尋日同今日都有得in, 有一份無限期延後
無 但你要做夠 3星期
但多數公司頭一個月都係即日 好小咁玩自己
我懷疑佢份工真係幾西 先咁樣綁人
聽日要開始返 仲諗緊返唔返好
即係我做3星期後即日走 佢都可以扣2個星期錢 淨係俾一星期人工?
琴日先in完
做住等,騎牛搵馬啦哩個時間有offer唔易
btw聽你講個offer好ok如果係我就會take
可能細公司學嘅野會多啲,第時你一身武藝轉番出大公司應該都易
申利:9up
好想有interview call
但個個可能wfh
政府工IN完第7個星期
今星期仲要WFH
更加唔使諗會有消息
In完4個月
今果禮拜 5th in
咩grade?
你個grade知唔知成功係收電話定收信?
我in professional grade
聽講成功係收電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞