【咸水水族】LIHKG最大咸水討論po上線啦!

123 回覆
3 Like 0 Dislike
一直好想有個
整個好似你咁既要類似幾錢
每月又要幾錢?

平有平玩貴有貴玩
最平買個細缸加個掛濾同燈開得缸

咁玩咪即係叫人倒錢落海,到佢想養多幾條都養唔到又會放棄
一直好想有個
每月又要幾錢?

平有平玩貴有貴玩

化氮都唔洗
其實想養咸水首先你要諗想養D乜,再計劃點set自己個缸,因為RT同FOT係完全唔同玩法,如果晤知自己想點就去開缸買幾多野都係倒錢落海乜都養唔到,到頭黎晒錢哂心機。
利申玩左FOT10年
Post返個缸先
Post返個缸先

巴打個缸幾大
一直好想有個
每月又要幾錢?

平有平玩貴有貴玩

化氮都唔洗

真心想學 講左幾年 。但一直太忙 又無從入手
其實想養咸水首先你要諗想養D乜,再計劃點set自己個缸,因為RT同FOT係完全唔同玩法,如果晤知自己想點就去開缸買幾多野都係倒錢落海乜都養唔到,到頭黎晒錢哂心機。
利申玩左FOT10年

rt fot 係咩我都唔知
Post返個缸先

巴打個缸幾大

52吋
利申玩左FOT10年

rt fot 係咩我都唔知

RT係生物缸即係有珊瑚魚蝦蟹咁亦即係開post個巴打個缸
Fot即係剩魚即係我個缸得魚

化氮都唔洗

真心想學 講左幾年 。但一直太忙 又無從入手

化氮係張個缸入面多如嘅蛋白質用微細嘅氣泡排出缸外
啱啱出糧
放假入返條法仙先

諗住買大條定法仔

法仔 我個係瑚仙缸

有冇圖
咸水真係發左達先試,留名睇相

諗住買大條定法仔

法仔 我個係瑚仙缸

有冇圖

個po第一頁已經po左 之後仲有個巴打po左
靚過我個缸多多聲
入黎學下野先
但個個都大缸

我地方有限玩緊30吋背濾
留名
條細灰一落缸就比條法打到花曬
呢個post真係好靜
養緊2隻咸水寄居蟹留名

平玩 幾條藍魔 兩條仙 一條吊
我有個18寸魚缸 用緊濾涌養淡水魚
如果想轉養兩條小丑魚同d海葵 應該要添置咩設置?
暫時設備: 18寸魚缸 加 Eheim aquacompact 60O
我有個18寸魚缸 用緊濾涌養淡水魚
如果想轉養兩條小丑魚同d海葵 應該要添置咩設置?
暫時設備: 18寸魚缸 加 Eheim aquacompact 60O

唔係添,係換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞