【咸水水族】LIHKG最大咸水討論po上線啦!

123 回覆
3 Like 0 Dislike
歡迎各位有養咸水魚or有興趣養嘅巴絲入黎討論
RT得FOT亦得,得左

各位亦可以分享心得分享自己嘅愛缸
以下就等小弟拋𥖁引玉先

我亦會盡量解答各位嘅問題
海底奇兵
海底奇兵

的確係
以前養過sps留名
第二次停電翻缸就賣晒d野
以前養過sps留名

我以前試過軟硬混養可惜搞開掂
btw做咩離場
第二次停電翻缸就賣晒d野

反缸係慘嘅 要重新養過菌 起碼都要等一個月
燈加水冷搞到屋企成日跳制,果時夏天日日都好驚

轉FOT囉
唔洗搞咁多嘢
反缸係慘嘅 要重新養過菌 起碼都要等一個月

活石冇脫水其實唔洗,

養得sps,所有野落缸前一定q一個月,唔會有白點,除NO3我用ATS system,低成本而且勁有效,skimmer 都可有可無。btw果時未上高登,discuss d廢老乜柒都唔識又圍爐打飛機真係好噁心🌚

轉FOT囉

冇玩好耐啦,依家玩相機,等我老左行唔郁可能會再開缸
RT得FOT亦得,得左

以下就等小弟拋𥖁引玉先

你個缸幾闊?咁樣擺d石一定勁多泥積係後面

以前用隻mp10玩造浪好爽

轉FOT囉

望住缸魚真係好舒服 尤其夜晚一個人果陣
好relax
RT得FOT亦得,得左

以下就等小弟拋𥖁引玉先

好似42寸 後面我有出水口射住
射哂啲泥出黎
雖然實有啲吹唔到

轉FOT囉

望住缸魚真係好舒服 尤其夜晚一個人果陣
好relax

我明,以前個缸放係房
RT得FOT亦得,得左

以下就等小弟拋𥖁引玉先

射哂啲泥出黎
雖然實有啲吹唔到

I mean前後距離,海缸要有景深先好睇,而且唔好太高,方便執位
睇黎得我地兩個
睇黎得我地兩個

唔通真係冇人養咸水
btw成日係魚街見到啲情侶買左個魚缸仔之後就買兩條mo仔我真係想叫佢地咪搞啦
RT得FOT亦得,得左

以下就等小弟拋𥖁引玉先

射哂啲泥出黎
雖然實有啲吹唔到

I mean前後距離,海缸要有景深先好睇,而且唔好太高,方便執位

呢個景我都係求其砌因爲第二日返學
支持水族
淡水新手
入黎學野 支持
唔通真係冇人養咸水
FOT報到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞