想練到好似鬼佬講英文咁,你地會想學英定美?

411 回覆
513 Like 1407 Dislike
Yaaaa gonna know this mennn
btw 我覺得 liverpool 都好難明

https://youtu.be/AGUoopbSfJ8
個人覺得學好發音先,你講得多就好聽。扮accent 係外國人眼中仲奇怪,因為你無可能做到佢地native accent
比較鍾意 美式 高低起伏 好聽d
英式英文好Flat 悶d 死版d
想講英文似kris wu
就係你Asian 樣但英國口音先特別
叻嘅唔會問呢個stupid問題,英文溝通到就夠,分來做乜,反正唔會好似XBC講得咁好,你連讀得正發音都唔易,仲講口音。
澳洲口音好鄉下佬
罪犯後人
美式啦
由細到大聽嘅英文都係美式,對我嚟講美式就係無口音,default嘅感覺
英式口音好似第二種語言咁,好難明
....真 同蘇格蘭佬有得揮。好正
呢個真
英國人好多曲線同懶係搞gag
美國人感覺好現代講野都係快靚正
但英國口音好j
正條撚,似印度人講廣東話咋,「你返鄉下吔蕉啦」咁咋
你估香港口音,似鬼仔講廣東話,定印度人講廣東話?你心中有數啦
好似話其實美式比較接近中世紀英語,係五月花之後變化較少,反而英式已經唔同曬
英式性感
美式豪邁
我睇美劇大響往美式多
你有冇同Scottish傾過計,佢哋根本唔係講緊英文點同英美澳比
倫敦英文好聽但虛偽
倫敦以外嘅英式咪又係牛屎話
我覺得美好啲 好流暢
英好似窒下窒下咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞