想練到好似鬼佬講英文咁,你地會想學英定美?

411 回覆
513 Like 1407 Dislike
就算住英國
唔係London 口音/ even if Posh 都會俾人睇低
用美式最方便 易學易講又易融入
有睇開,佢好撚正
Lucy好正
打漏字
睇下"英超" d 訪問
I were broke now im eating stomach feeling bloated i been show you how to flex young nigga wrote it
以前自己去旅行識既 而家暫時住係美國啊。如果係香港識就要問下其他巴打啦。。應該都係交友apps?btw好似好多人都對呢個話題好有興趣 好多人問
英式
Please check if there's a tick mark on the cheque.

美式
Please check if there's a check mark on the check.

英式
Keep an eye on the meter. The length shouldn't exceed 1 metre.

美式
Keep an eye on the meter. The length shouldn't exceed 1 meter.

英式
A few programs are installed to record TV programmes.

美式
A few programs are installed to record TV programs.
英文受眾太廣
各處鄉村各處例 無話邊一個最好
反而perform到地方特色

黑人tone 好lur 但係又幾好笑
印度tone講得好快
英式(london)感覺好正式 又chok chok地 (好鐘意mr bean d accent)
美國加拿大又唔同 澳洲新加玻直頭有好多字唔互通
香港就英美互溝
defo not how it works
Australia
可唔可以做我女朋友lucy
其實正常兩樣都唔會學得嚟
正視聽
佢條仔。。我一睇到就只可以諗 2個勁襯 好型好靚
屌 以前我都成日睇佢

對腳好仁

認起以前啲英文老師真係
其實係香港生活係咪點都冇可能可以學到好似鬼佬咁?
唔係講緊accents,而係基本用法
我可以唔用字幕睇美英劇、slang都可以聽晒
聽一般歐洲中東口音都冇問題
但係去到講同寫真係唔掂,佢地會聽同睇得明,但係一睇用法就知唔係native
學印度啦
關教育程度咩事 你問啲有上補習班嘅小學生都識分啦on9
英式口音不知幾好j
個客人會因為聽唔撚明自己收線
世界級
真定假呀
利物浦口音英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞