想練到好似鬼佬講英文咁,你地會想學英定美?

411 回覆
513 Like 1407 Dislike
講開 West Coast Accent
但係自從羣 local 多咗之後
啲口音開始shift 去 South Eastern
試過飲醉酒同fd 傾計, 連 Scouser accent 都出埋嚟

啲 Northern Accent 真係好好聽...
Hello my friend
邊個強權學邊個

問題係而家有bno呢個issue梗係學british
西水都係
關閪事咩 你唔好話學英文都係崇洋 學英文又係西方文化既侵略?
唔知點解好鍾意鄉下佬accent蘇格蘭同美國南部
英式就好似咁 but 條女好撚正
有睇開Lucy
巴打識貨,可以一路打丁一路學英文

https://www.youtube.com/watch?v=XsemX1r2eH0
睇埋佢o既花生騷

幾好聽
戇鳩
去YouTube 睇go natural English channel教得好好 同埋佢解釋左點解學美好過英(除左因爲佢係美國人之外)
利申:英文好流利 女朋友係美國人
佢解釋得好好,英文白痴都聽得明
美國就係咁 https://youtu.be/1jDoMFD3oGs

好順耳
Honestly, I have never cared about what type of English accents I shoud learn when speaking English because what I have stressed is whether my pronounication is clear or not.
聽到有家嘅感覺
英文係同一套系統嚟架喎
我覺得
美式英文 = 香港嘅廣東話
英式英文 = 廣州嘅廣東話
唔係當地學根本無可能學到當地口音

香港睇劇都又美劇又英劇

上youtube又係世界各地文化都接觸到

啲人話自己標準英國口音都係吹水嘅姐

好似uncle siu咁

明明就係鄉下佬口音黎

所以真係唔好盲目追求口音

結果只會係東施效顰
已經算易聽
liverpool 果D 仲撚難聽
無錯 好smooth
我覺得美好撚快
佢五毛嚟
英啦

仲洗問
練到流利先再講 accent 啦
去國際學校都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞