UFC 251 Usman vs Masvidal 賽前討論區

808 回覆
10 Like 1 Dislike
usman啦應該
不過唔知點解想睇co main個場多d
Holloway
賽前分析:
由於Gilbert Burns對武肺呈陽性,masvidal就頂上打呢場冠軍戰,相信吸引力更大因為Masvidal只係距離賽前一星期接呢場拳,佢必須係一星期內減廿磅,短期內減咁多磅相信對Masvidal體力會造成好大影響,雖然佢隊友Dustin Poirier話Masvidal一直都有做足準備隨時出賽,但短期內減重嘅後果係Tony對gaethje果場大家有眼睇,究竟masvidal有冇耐力好似Covington咁同Usman平分秋色打5 round? 而且Usman不嬲幾硬淨,相信大家未必有機會見到Masvidal嘅秒殺絕招。當然Masvidal唔係完全冇優勢,Covington係ufc245成功踢中usman幾吓,不過Usman個頭夠硬頂得住,而Masvidal腿法了得,body kick直頭可以一腳踢到出名硬淨嘅nate diaz倒地,相信Masvidal今場要贏就要多啲用腳,唔好好似平時咁咁中意同對手搏拳。

我個人就幾中意masvidal(雖然佢好似係反trump),但呢場我估計usman贏
Usman by tko
Volkanovski by tko
Yan by ud
Thug rose by tko
自從conor離開羽量級之後我都冇留意羽量級多數睇輕量,次中,中量級同重量級。
次重量級都冇睇,因為好撚憎job jones
*Jon Jones
tko hollaway???佢上去打poirier比人打到豬頭咁都唔冧喎
純係想睇holloway
不過本身我都係鐘意輕量多d
ufc250無tony同卡b好撚可惜
換人打tony仲要輸柒埋

jones打法茅加禁藥撚
不過係有料既
撩陰 插眼
雖然我都覺俄仔冇得同tony打好可惜,但gaethje真係對tony做足準備,贏係應份。

不過gaethje對khabib真係冇乜機會贏
其實就算佢唔用呢啲招都打得贏dc,點解要用呢啲招
香港人應該推廣ufc,而家咁多藍屍周街打人,萬一走唔切真係要埋牙都可以自衛,當然要配合日常都練吓啲動作同健身
Usman好悶 但masvidal幾好睇
但usman悶得嚟可以dominate場賽事希望masvidal可以帶起場拳嘅精彩程度,帶返住usman嚟打
想masvidal贏 但usman贏面真係大好多
佢講過自己站立同地面唔係最頂級 但兩樣加埋可以橫掃成個次中
睇佢上場都知 抗打勁 啲拳又clean masvidal企係度都未必夠佢打
唔好話tko喇 max 生涯一次都無試過俾人打到訓低
希望佢今場有戰術應對啲legkick 報仇成功
Usman vs masvidal難講
個人鍾意masvidal好多
5秒ko同BMF
不過usman砌得嬴Covington就知真係有料
雖然條死黑鬼好乞人憎
應該64波

Max冇得輸
Featherweight之王
其實仲有邊度有得學MMA
周街都係泰拳
MMA係包含多種打法
好難一個教練教哂
點冇得輸上場咪輸鳩左
上場對edgar贏撚咗喎
我估你想講對poirier嗰埸
Lightweight點同featherweight
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞