又愛又恨的國度-印度(多圖少字)

116 回覆
31 Like 4 Dislike
又爆多波,應該有排
原來打算今年4月走
無計,我今年都預左一次旅行都去唔到,上年飛左六戈人
光圈有腳架就8-11,快門慢慢自己試到自己鐘意,影景最好就係可以慢慢試 無話特別focus邊到,應該係啲樓
風景先決唔駛客氣
你係直接相機影,定係問當事人先?
我之前旅行嘗試過,但有時直接攞部相機影人會俾人望返轉頭,好似話我煩住佢咁,之後就變咗偷偷地影嘅感覺

咁我之後就決定問過人先影,但就會令到有啲尷尬,同埋啲人直接擺pose冇咗個街道真實既一面,仲有唔少人誤以為係我想同佢合照
睇情況,九成時間都唔問,有時都會人地揮手say no咪唔影,夠厚面皮就得,唔係香港無咩型象包袱,雖然係香港都無咩
岩岩睇返啲相,第1張,同埋都有啲家庭合照企係到比你影,你都睇得出個惑覺唔同
跟住離開左好靚既白色就坐夜班火車上紅城,紅城最出名就係紅色果塊牆,同埋去到紅城

城之後係條街影影下相就識左個印度佬,佢話佢樓上有間鋪,影紅城靚D,一開始我抱住懷疑心態上

去望望,心諗係咪又想水我買野果D,之後上去佢佢係咁聊我講野我都HEA住咁應佢爭取時間影下相,

到我影到咁上下就真係同佢傾下計,跟住佢話佢都成日咁樣野人,之後又沖左杯印度茶我飲下跟住就

識左個印度佬了.

可能重手少少

整體鍾意印度定緬甸多啲呢
一定係緬甸,我係印度成日比人呃,同埋印度D車成日響"安"嘈到仆街.

我去過地方唔多,人就鐘意緬甸,地方就西藏瑞士非洲D廣闊大地方,如果開返

關想去南美
德里可唔可以話先進過仰光好多同埋有地鐵
但印度又係咪污糟好多
生活簡單既人,眼神好清澈,3 `4歲小朋友既眼神特別吸引
btw, 好鍾意你啲人像相
德里留左兩日左右,具體答唔到你,但感覺上係先進好多,我有去行大商場有

各類名牌買,有個商場仲有VR遊樂場,但我去旅行鐘意去D第三國家,原始D,

或者大草原,大自然果D.

兩個地方都唔算污,都好多清潔工人,無坐地鐵答唔到你
我都係好鐘意佢地隻眼仔,同埋鐘意去D木屋區果D影最窮果D幾舒服,同佢地

玩下,踢下波都好開心
冇肚痾?
腸胃幾好,我成日食街邊野都無咩野
啱胃口?
普通,係香港人眼中=全部都係CURRY,不過印度芝士(PANEER食唔厭),日日

最少食一餐,同埋我鐘意印度米硬身D好似唔熟咁果種感覺,同埋加多杯LIME

LIME SODA.日日食D野都差唔多咁
我鐘意食日本野,西安野,越南野同西班牙野
嘢飲方面 正唔正
好似話印度香料都好重手
有錯恕我愚昧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞