又愛又恨的國度-印度(多圖少字)

116 回覆
31 Like 4 Dislike
影完藍城之後就坐火車上白城(JODHPUR),白城例牌都係影下白城全景,白城係比我感覺最旅客既地方,因為白城會好多小店賣遊客野,而我係白城都買左塊用顏料畫既布畫,另外白城有個宮殿D手工超靚,跟住都無咩其他特別野
然後離開JODHPUR去JAIPUR(紅城),但我去紅城當然留返D最正第二日睇,我第一日去左玩馬嬲(基本上呢到都無咩人去,因為好偏,咁得就CALL左OLA電單車去果到STAY等我,跟住走果陣用返佢架車,點知去到目的地佢就坐定起價,最後事但就比左佢,印度人就係咁,十蚊八蚊都要呃.咁無謂影響心情我通常同佢講一講價就比完佢就走.除左電單車佬之外,係猴廟都已經差D比人呃,有個人走埋黎拎我手機話幫我影相,係咁話自己影相好靚,又話自己係MASTER,佢影完幾張就比我睇又再影,其實我覺得影得好衰我又唔敢講,咁人地好心我都廢事講啦,點知佢一影完就叫我比錢,咁我唔比走左,佢轉個頭又跟上黎叫我比錢,由一開始200叫我比100HKD,咁我死都唔比,佢就迫我DEL D相,我即刻DEL,果下好型,過左5分鐘有D驚(因為果到真係無幾多個人,可能係佢地頭)但我都唔理繼續影下馬嬲,影夠影飽就走左了.影完馬嬲就行下最出名既宮殿(CITY PALACE)再落山行下佢地既地攤咁就一日了

另外係印度我都盡量唔影女人,因為怕比人打,另外D野食相係手機多,聽日再UP,仲有幾日就又打完呢篇遊記
d相顏色好靚,求教
我都唔識教你喎,我都係LR 色調曲線果到拉下睇下邊個FEEL鐘意,然後基本SETTING果到執一執 你見我D相好多都差唔多TONE
排版好難睇
但映得好好
你係咪姓張
我研究下其他人點排先 因為我一鳩打晒啲字再一鳩貼木山
唔是啦
張張都做得wallpaper
係咪呀
樓豬映左幾年相
想學映相多d
遲d去日本單車環島,想留低紀念
影影下就知自己鐘意影咩我依家都睇人地啲相學影wedding
Yes! I am.
好難兩樣一齊做,因為我去旅行用腳行多,如果我踩左單車/電單車就會變左iphone影 會hea d

呢個bb女好叻,係到整手工品,我都幫佢買左幾隻大象$15隻 手工幾好
咁多人畀你影嘅?
你有膽舉起相機就影得以前香港影比人問候老母都唔少,依家都唔會香港影
巴打有無諗過隔行打
我之後果啲會試下排版 sorry
諗住掛部單反係車頭咋。。
因為我係踩一年,環全日本
依d野一世人冇幾次
想留個最好紀念
不如無反啦/手機我怕你到時條繩斷,同埋踩都踩到無力無心機影,我通常頸頸繩全程手拎/落袋
Btw巴打幾時開始踩? 加油,以前去西藏都ff下想踩,但都係唔岩我,我寧願去行山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞