2020 summer internship/placement (25) 就算失望不能絕望

1001 回覆
93 Like 101 Dislike
收一弓
係啊
唉,冇了,好失望,以為有機會,唯有專心讀暑sem

Btw恭喜你哋有offer
welab bank 肯出offer 未
in完等左幾耐?
最後一個報嘅intern
收成一百個,自己都冇offer
自己真係好冇用
巳經盡力參與討論
巳經準備好自我介紹
巳經係頭幾個到
巳經事前填好曬文件,double check咗三次

只怪自己轉數太慢,太樣哀,口才太差,group discussion講嘅point唔夠突出
呢半年準備大大小小政府,私人interview嘅努力都白費了,最後咩offer都冇
只怪自己太蠢

唉,對自己很失望,玩完了
今日有電話打來
我未有offer的
只可以番一個月
有時都睇彩數既 你讀咩科
You are not alone 有我陪你,唔好咁灰,搵工呢啲真係好講運氣,絕對唔好覺得無offer就100%係自己問題,仲有好多外在因素嘅,唔開心嘅就離開上班台一陣,或者你想上黎呻都得,you are not alone
呢個真搵工真係好睇運氣
想問下6月24 in science museum
有冇人收到offer
我讀文科
只係想獲取一啲商界經驗,將來容易搵到工,只怪自己樣貌不佳加上口才不好,曾經去過就業輔導組嘅模疑面試,情況依然一樣
未必係你諗因爲咁樣而冇offer既。我諗有時可能hr廢事煩screen out走哂文社科?你一定會搵到有人欣賞你的
多謝你呀,絲打,你好好人

呢半年持續嘅失敗已經擺咗喺心好耐,啱啱喺個post最後希望都冇嘅時候,崩潰到忍唔住喺到放咗少少負
Thanks bro,好多謝你嘅鼓勵
我都係讀文科架 我都深深明白無intern 嘅痛苦,見住個個讀商科嘅fd入晒大公司做intern都無計架啦唯有下年繼續努力啦
有冇人做緊lanecrawford intern? phone in完之後幾耐先會出interview?
A絲唔好放棄呀 搵下關major事嘅pt做下 唔好咁down
+1想問推一推收到interview
ching最後有冇去in?
絲打撐住啊
見你追po好耐 希望你好快收到offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞