用左NordVPN連日本Ser好慢, 有冇辦法解決?

155 回覆
3 Like 11 Dislike
失憶添wor ching
surfshark 對夾錢用 vpn 就好似你呢啲人咁的確係較有利
唔明我咁講點解又會變咗做 surfshark 打手

我係咁貼啲 nordvpn speedtest 又唔當我 nordvpn 打手

NordVPN speedtest

Wifi AC (NordVPN - JP)

broadband 1000M (NordVPN - NZ)

broadband 1000M (NordVPN - HK)

broadband 1000M (nordvpn HK + tunnelbear JP)

自己 google 下上面啲圖我貼咗幾多次先
係啊係啊 你唔係surfshark 打手
已棄用 surfshark
你想要可以平放畀你
可以轉埋 email
你應該講緊static ip?
我唔係用緊果堆ser
建議你都係返location入面揀好d
除非你有需要個ip不變

我唔係用左好耐
冇點研究佢d功能
上面話人亂嗡嗰條友已經失控
surfshark 唔會得咁少 ser
建議轉 openvpn (udp)
再自己連幾次線睇下 IP 轉咗幾多個
openvpn 慢到癲
多少係對比姐
日本得2個ser 叫多
openvpn 慢過 iKEv2 係真,但點都唔會好似你所講咁慢,同埋照佢官方所講 openvpn 係最安全

iKEv2 連嚟連去都係嗰一兩個 IP 都係真

睇你點取捨
日本真係得兩個 ser?重連幾次出現多過兩組 IP 點計先?
1000mb 出得幾十mb 唔叫慢
上面位巴打講 要judge可以去judge 佢
你係睇唔到有幾個ser的
佢只可以根據國家揀
冇得指定server
幾部機連同一國家都會唔同ip

應該冇nord咁多功能
不過利申未用過
我用 WIFI AC 讓你

Wifi AC (Surfshark - NZ)

留名等睇有人又想趁機屈我打手
上面講緊static ip依個功能既server
人哋講你就信
唔自己先求証
唔明點解唔直接連日本 ser
openvpn wor
屌 原來用緊adblock 仲鬧人窮酸
巴打你都幾funny
有 profile 等於有用?
順帶一提 vpn 本身都有內置 adblock...

P.S. 嗰個 profile 係 adblock 2.8.2 嚟
眾所鳩知 2.8.2 已經用唔到
只係想留念唔想 update app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞