用左NordVPN連日本Ser好慢, 有冇辦法解決?

155 回覆
3 Like 11 Dislike
已經追左唔同Post, 試過好多app既setting都冇太大分別, 我係desktop駁lan線

App已經SET緊NordLynx, 日本server已經揀左係Datacamp Limited既ISP (巴打講呢個係最好)

router係用緊netgear r7000, 琴日已經update埋最新firmware

我見到有人連日本server去到800Mb 究竟係咩問題

唔用VPN:

用左VPN連日本ser:
留名
唔慢 用緊
冇辦法,死症黎
連日本ser已經係最快
用Surfshark 慢到仆街
Load巴士到站時間都唔得
日本 秦國 南韓 全部慢
Mullvad覺得連邊都快
用台灣
台灣仲慢過日本
但我追其他POST見到有人連日本server有800Mb...
巴打有咩速度?
真係邊到都咁撚慢廢撚咗光纖武功
所以我諗緊係咪我setting有問題定係咩事....
下,我用蟹卡都有 800M+ 喎

NordVPN speedtest

Wifi AC (NordVPN - JP)

broadband 1000M (NordVPN - HK)

同場加映 nordvpn + tunnelbear (JP)
咩速度先
下?我用台灣好快wo
有冇教學呀
有冇speed test睇?
冇 我用落同之前差唔多 已經覺得夠架啦
https://www.speedtest.net
揀返香港server試下速度啦
無,本身就係咁快
轉去日本用Android tv睇netflix, 佢唔比我睇, 佢知道我用緊VPN

我用IPAD睇無事, 淨係部電視唔比, 但係電視轉去美國呀台灣又無問題, 淨係日本出事
我無論用垃圾蟹卡定 intel lan card 一樣都係 800M+

純天然成份同情形下測試
絕無添加劑

你個Nordvpn setting係點
你係咪用咗TCP去連線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞