[NS]Pokemon劍盾討論區#136 新寵新賽季送頭

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
做得飛行系大師多
做下格系
用鬼系擋
立Z有影球/惡波
無屬修應該無咁痛
試下拍隻鬼系有交換場地,玩一場心理戰
生多隻咪得
立Z閃靚過立2閃
生多隻
利申有2隻
Conversion變鬼系
笨笨魚除咗9吊博士的家個湖,係咪冇其他方法捕獲美納斯生蛋做唔做到
做到
咩料
識唔識揸電單車
除咗揸電單車叻之外,都好識流鼻血
立Z原色靚D
紅藍色

利申:認為立Z世界第一
立Z世界第一
立Z = Hi咗嘢嘅痴線佬
超能貓 = 生唔大嘅死𡃁仔
小鋸鱷 = 垃圾
超能貓拎來踢
多謝上面巴打s的意見

條team adjust咗好多 慢慢成形了

睇完之後都唔諗住用protect 因為好多熊貓 用變化技做極巨protect算

為免太長 請稍移玉步去pokepaste睇下條新team
https://pokepast.es/d0584d2811988d94

Riolu 加咗sunny day 可以搭噴做晴隊打雨
Hatterene counter空間 +比人感覺copycat TR
草主轉左滑梯但都想offensive啲所以唔用拍手用sword dance(btw gmax 後都係160?
反而家暴收走咗aqua jet換咗break brick反背背同埋可以升攻 換咗背心(加上想用indeedee after u combo 我諗可以outspeed大部份冇升降速嘅pokemon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞