搵5萬人夾10-100萬 起香港村

328 回覆
302 Like 283 Dislike
唔係就唔會肯收人
我夠厭惡你睇到人哋咁勢利鬼
乜q嘢叫收你為咗你啲錢? 0.5?
你上咗岸就靜啦
大佬 100萬人點融入得滯全個英國?
個基數唔係5000
用下腦啦 現實少少
我哋有自己舉世傾慕嘅香港文化係事實
係特色亦無需要掩飾
Er.... 我諗起山頭亞洲拍馬都追唔上歐洲
你認為唔會?
太睇少啲港豬啦
我估100萬人去係保守咗
香港人跟風嘅力量大過你想象
英國醒嘅就自己揾地做優惠假意幫手編排
否則安排唔好 成大班嬉皮士都似
20萬人平均入英國各地都差唔多啦⋯⋯至少人地心至還能接受,300萬真係太多啦。再者全世界接洽香港人咪最多30個國家...唔掂就搵猶太人點下路
到落實左,就開個group
首批人士去到互相照應
一齊租間house

再從詳計議
真。黃色經濟圈(冇入場費,唔鬥黃)
20萬啦⋯⋯不過老果班人好可能係頭班車嘅後生仔幫手養\做小小投資而唔係又伸手問英國拎,自己人自己養
唔好搞人哋啲小鎮啦
唔係嗰個都想將佢哋嘅地方發展到倫敦咁
人哋住得喺小鎮就擺明係去享受慢生活
即使比你發展到 經濟開始起飛 樓價飆升
本地人一定同你嘈
其實佢哋嘅經濟能力唔係大家想像中咁好
你發展到就話賺到錢 咁啲本地人呢?
純粹係因為你係攞住香港passport 而唔係大陸passport
bno係英國passport
我無拎過香港嗰本囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞