搵5萬人夾10-100萬 起香港村

328 回覆
302 Like 283 Dislike
點撚同啊,佢哋將成個香港變中國村,我只係想喺英國咁大地方,搵撻冇乜人嘅地方變香港村,盡量遠離佢哋本身民居。
嗰度人工好低 唔好諗住做當地人生意 請佢哋返嚟打工其實對佢哋嚟講仲好 高小小人工即刻大把人狗衝
成件事有少少似退後咗100年咁 去非洲就真係做開荒牛打響港人公司個名之餘振興埋人哋個地方
香港人對住鬼佬同中國人對住其他人會好唔同

中國人去到其他地方旅行對住其他人都係講普通話
外國人黎到香港開會, 19個人香港人1個外國人, 都會講英文
呢種面向國際既包容性,係得香港同新加坡做到
人地唔想要你班港豬文化
咁既心態第日實俾人排到仆街
去依d黑人地方
搞起左佢咪排鳩你走攞哂你d野囉
同大陸一鳩樣
政府會想,但當地居民就應該麻麻了
澳加都好多偏僻地方移民政策
笑撚左諗起人地地方原本好清靜,之後變撚左溫哥華咁
ed post 永遠唔會成事
唔好曬氣ff啦

出資每人唔同 已經大把人唔制
d錢點安排? 邊個帶頭管理?
香港人好自私
鍾意享受成果
唔鍾意同你挨
去到開返幾間渣哥/時代冰室先
唔想去到食屎
好似支那人 : 我帶起香港旅遊,零售業
支那人帶啲支那文化嚟就比連登仔屌
Export
有得諗 winwin
咁梗係要諗吓計同佢哋打好關係啦 生意係而家打字吹水咁易咩
最有錢個班,始終唔敢得罪中共,除非英國主動搞,但錢邊個出,起左邊個住,係咪香港過去既都想咁樣生活?
反而最早去個批應該聯合搵D合作社,定期聚會互相幫助下。
講到香港文化好興香咁,真係搵到食的話,你睇下 toronto 飲茶果班咪又係香港移民,根本鬼佬就唔 buy 你香港文化,印度/mexico 飲食受歡近好多囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞