搵5萬人夾10-100萬 起香港村

328 回覆
302 Like 283 Dislike
公司有個回流撚,話之前係澳洲比人屌佢做野太快手,搞到其他同事壓力大,或者接佢下一手嘅同事大壓力。

鬼佬文化今日做啲咩,做幾多好清晰,唔似香港咁下下谷到盡。

所以都係融入最重要。
唔一定呀,最緊要互相學習,唔好互相排斥
你望下印度野喺英國都好有市場就知。
我地唔好妄自菲薄。
係就晨早咁做啦,過去一年打黎把撚呀?
係香港,一小時車程都係北區到旺角咋
一個鐘係市區塞同一個鐘係高速公路都差好遠
咁30-45分鐘車程既地方係咪叫偏遠?
做飲食非港式茶記有無人問津
人哋想靜靜地生活 咪撚搞鳩人啦
過到政府都唔會過到council 唔駛ff
其實可以邀請世界各地被人逼害既人 一齊建立新文明
你如果計30-45分鐘車程可能都未離開到manchester附近仲有好多細town,飲食就真係要睇你做咩因為好少人真係會特登淨係去一間餐廳
港版 一帶一路 厲害了
好呀 🤣
霸倫敦啦
整條Hong Kong street
我唔知你有冇去過Margate
我以前就真係係個度附近讀書
個度真係都出入好唔方便同殘舊
都市人一時三刻過去都好難適應
仲要人地地頭搞香港村咁同大陸佬搞唐人街有咩分別
我真係唔熟
但印象中加納有海盜 岡比亞有戰事 我唔肯定
而且北非真係好咩? 北非中國商人都有安全問題
不過我都覺落下苦功做research會搵到合適嘅
我都有興趣 遲啲得閒研究下
移民係要你融入人哋社會,唔係要建立你自己嘅社會文化喎
呢家既發展情況 已經遠遠超過 預期 同想像
正想講
On9
點解唔想? 全世界都知香港文化好嘢蒞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞