搵5萬人夾10-100萬 起香港村

328 回覆
302 Like 283 Dislike
算啦 唔好係度討論
你想既實有班五毛話唔得
呢個真
我諗諗吓正常香港人有層樓賣左佢
過去2m買間house 都仲有好多錢 好撚好洗

我老母叫我搞佢過去cls
佢可憐的廢老藍絲冇工開好慘 話啲後生搞事
我都斷定佢係藍絲嫁啦

利申: 娶撚左個bc
應該唔得
香港人係人食人文化
當中一定有搵著數既人
呢種人會搞衰成件事
沈教授同高廣垣近期講過 international charter city , 可以睇下

https://youtu.be/bziAhRY4eXE
2m 買到間屋,爽
開心 諗返起就好
我真係好撚鍾意香港
咁香港點解唔學
加納都有份 應該
https://www.google.com.hk/amp/s/www.bbc.com/zhongwen/trad/amp/world-52633319
佢門口都多事
但岡比亞好似除咗窮無乜仗打 仲親台反中 西非係野性啲
英國鄉村地方啲人會歧視Asian 囉
唔好睇到啲大城市嘅人唔會歧視Asian
就覺得嘅鄉村地方唔會歧視
反而種族歧視嘅大部分都喺個度
利申 去過英國鄉村旅行 比人屌Chinese back to China
啲人係唔會理你係come from Hong Kong 定 China
除非你係日本人
每日150中国人嚟香港一定好似樓主咁嘅心態
喺香港起中国村
睇字啦
所以我嘅疑問係再起山頭呢個想法有乜嘢問題
講易做難
夾到錢 實行應該好多方向好多意見
就算公平投票選到個話事人管理
之後都好難做 實比人話貴 話有利益 唔夠快做唔掂 搞分化
十幾廿年都未必搞到一半
問題就係你當自己殖民者先可以再起山頭
如果你用殖民者心態去, 就遇左當地人會反抗
喺岡比亞做生意有冇得諗
有 export囉 人力又平
夾份開間香港人公司
傾傾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞