想問一下...九十後係咪好多都無BNO 啊?

258 回覆
5 Like 55 Dislike
INCLUDE CHILD
『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新
https://lih.kg/fDREqS

睇DOC
REPORT LOST
SAR問
推 tweet國際戰線 天下制裁
BNO已開通 MPF準備走人
推 國際戰線 全民配合制裁
舉報輸入軍民兩用科技設備公司
身份證上有寫
如果父母有BNO
但仔女係外國出世(非強國籍)咁有冇可能申請到?
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'

夠啦
咁你都唔洗BNO喇 唔係咩

父母BNO Children/Enfants個一欄有自己的名 + 你係97前出世都可以申請
但要用申報嘅文件會多啲
有 但無錢有咩用
屋企人老一輩係勁古老重男輕女 我個媽出世時冇拎出世紙,我老豆就唔知點解 死左好多年
冇,我大陸出世,大陸仔,
預咗同香港共存亡
『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新
https://lih.kg/fDRErS

睇DOC
SAR問你自己
出世時父母雙方都唔係香港永久居民身份
Sar send左個幾月 未有回覆
等吓喇

家變

冇啦,啱啱望咗冇登記到chidren
第三個條件fail唔滿足,完
啱啱好過撚咗9771出世
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞