[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(50) 感謝 GPA God!祝大家成功登陸地球!

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

你transcript 會有寫
我無。。
cgpa 3.58
但剩係計year 2 sem1+sem 2 有3.71
Ching知唔知Yr1入yr1洗唔洗宣誓嗰啲
咁可能淨係睇cgpa
Cgpa > 3.7先有
份transcript30號朝早申請但今日都未寄出
正唔正常?
正常 我都係
上個sem第二日就寄
嚇得我
Official Transcript已拎
琴晚上my future睇話ready to pick up
今日打去office問清楚話有得拎就去拎左
記得拎完用學校scanner email埋比自己 方便好多
我30號下晝apply
1號再上system話30/6 send out左
等幾日應該有 問過office話因為好快print左可能未出得切email通知 得閒check下my future個system啦
Check咗都未寄我都係朝早apply
小弟新黎啱啱完year1好多嘢都唔識
想問吓non jupas係幾時開始報名,
我見你哋個個都急住apply official transcript又係用黎做咩?
唔該曬
我想問我個conditional offer靜係要meet cgpa 咁係咪宣誓dse cert, space transcript?咁如果ielts未考但準備考,遲d先補交得唔得因為我想major English 但要prerequisite eng lv5,之前失左手
每年時間各有不同
通常其實9月就會開始接報名
要知道留意下各U幾時deadline同有冇early round

Transcript我個人係純粹買黎留下念 我報U從來都冇交過official transcript. 交unofficial版本即可 如果佢問起你先再買都唔遲
想問報咗hku既,有冇人轉咗status?
去到報U要claim offer同reg day就要用到official transcript
問左其中一間u既admission office 無official transcript做唔到registration要延期
因為今年space遲出grade 所以個個先爭住要申請official
要交正本? 可唔可以影印張official transcript ???
因為我剩係買左1張
仲係offer accepted
俾副本要去宣誓
me too,好心急
Keep住日日入去check status
中文2定英文2?
唔知係要交定要比佢睇 不過一定要正本official transcript
無就做唔到registration
我就買左兩份 預左一份要交出去
一份揀左mail 一份揀左in person番學校拎 睇下邊份快啲 結果in person拎好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞