[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(50) 感謝 GPA God!祝大家成功登陸地球!

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
3, 全部科都3 full cert 15
我都係 十點幾申請,兩點已經有
冇,Sem3 3.0X出 offer, Sem4為咗meet condition都只係升到3.6左右
咩科
science 水泡科

唔想講太多
A+
下年報呢科先 thank ching
幾好grade
我overall 應該得5成幾
B+
award: merit同 distinction 有乜分别?

sem gpa3.78冇principal honor list…
反而上年有,今年冇?
我覺得係反送中&肺炎嘅關係,搞亂佢地Department陣腳,所以今年先收低左,下年就好難講了

不過如果你真係想報science, 基本上只要hku course 有A/B+以上,其他科普普通通,都有好大機會入番Kong U

加油吧
Data science?
merit 50-69%
distinction 70%以上
我都係想入kong u 咩科都冇所謂
No, 齋 science, Asc
ching可唔可以share d ppt俾我,下個sem揀左想打個底睇下讀D咩

https://t.me/donlee0719
咁我建議報番D year2有 hku course嘅科,hku course讀得好,自然易D入 Kong U
推,我都想知
cu claim offer係唔係要交文件去佢地office先得
係咪隨時都上得佢哋office 定係要同佢地約個時間
同問 同埋佢個網個offer status係咪唔會再轉
我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞