iOS14: 抖音一直偷睇緊你打咩字

251 回覆
1138 Like 8 Dislike
真 佢最多拎到用緊佢app時既data
btw Aurora
d 鬼佬日本仔點會理
以前聽講iOS的app互相睇唔到對方,原來唔係架?
日豬:是但啦你咪睇囉
唔係喎iphone好似都會
之前我google搵寶馬
之後成日fb ig同d網頁都有寶馬廣告
點trigger就唔知佢點寫

至於行多咗無謂野呢點,你睇下facebook幾食電就知
佢行幾多垃圾係真係無所謂(除非太嚴重)
因為根本大部分OS都唔會管得咁嚴
大部分OS既設計理念係:個app大食拖慢用家部機,用家自然會自己kill app
你部機咁快,隔幾秒讀一讀你clipboard你唔覺既
google過寶馬
google ads就梗係出返寶馬畀你

但唔代表上面講嘅嘢ios唔會
純粹話你聽你個case唔係
咁又係唔好意思自膠
clipboard啲嘢你係其他 app-A copy完paste落 app-B,app-B點都有權access你個clipboard,否則就paste唔到嘢
安全唔係100%hack唔到,你鎖左車都有機會比人偷

哩個係tiktok access system clipboard, 攞clipboard d content, 同你係連登copy啲嘢,再打開chrome, chrome detects 到你copied 啲咩一樣
死撚開啦你
Google已經講明邊啲服務會收集資料,邊啲唔會
https://safety.google/privacy/ads-and-data/

唔鍾意可以熄
https://adssettings.google.com/authenticated

FB、IG、Whatsapp資料係share用,呢3個app好易收集到你資料
淨係Whatsapp你都俾晒權限佢
你講既例子應該係url bar可以自動貼上網址
咁都只係當你click url bar, chrome先拎clipboard有冇url
同平時長期監視clipboard係兩回事黎
長期監視clipboard係典型既hacking
key logger
用得支那APP 唔係應該預左既咩? 班鬼佬自己on9
仲唔瘋狂留言 #boycottchinaproduct?
支那豬?做咩不推文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞