Dark Souls 3 新手入門

196 回覆
1 Like 27 Dislike
無追post,樓主你玩緊咩build?
大斧佬係咪指米爾伍德騎士? 引開佢地逐個慢慢打應該唔難
我覺得唔同人對BOSS既難易度唔同
可能係關佢把常用武事
我爆機用巨劍呢d重武
打修女大硬直 夠長斬中黑龍個頭 唔算好吃力
反而打無名王者同爺爺就幾有壓力

第二轉玩轉雙刀 比修女教訓返轉頭
黑暗劍騎士劍a力a敏
新手夠做有突
ds1 真係唔算難
ds3 王關仲難
Ds3真係是但一把都夠爆機喎
DLC1 好惡意,雪地果度隱身執完嘢就算
借帖一問,全敏pvp有咩武器好用?
用鬼切用到悶
單手劍,以前殺森林入面個女npc有把scale luck既單手劍。就嗰把啦

另外,berserker起手嗰把單手斧都勁。

利息 ng 2小時內爆機
DS3既王好玩好多 DS1所有王太廢 好易打
不過DS1個地圖就真係屌打DS3 連貫 四通八達 同時都好嘔心 eg王城雙弓
ds3 我覺得成隻game 都好惡心,成日要你鳩沖skip 怪,根本冇可能清哂怪前進
雙弓試過卡1個鐘
刺劍?
死多幾次
我記得果個位係盾反考試嚟
PASS咗之後,跌咗落街
然後轉用毒箭,做個卑鄙外鄉人算數………

我記得城入面個營火返去開正門條路仲難D………
唔熟路,成日衝得太快俾第二隻銀騎圍死咗………
然後背刺 同 盾反 都略有小成就出到去
玩完DS3先玩DS 我全程馬拉松同性感走位
唔夠打先係火邊洗經同素材
靠窗個真係算易反
判定時間長
下,ds3冇咩位一定要鳩沖架喎,d怪全部打出硬直,冇硬直都有弱點俾你打,好似環印城d肥仔可以跳劈一刀一件
ds2就真係成日要鳩沖
點解我玩DS3會連唔到上個SERVER
但又無俾SERVER BAN到轉英文又無講SOFTBAN左
對上一次玩係環印城出DLC
求解答
如果玩厭刀,推薦個幾冷門但幾實用既游擊槍:

游擊槍可以通過自己優秀的重擊和戰技打不同連招讓對手猜不透你的出招意圖。重擊抓貼身滾效果不錯,傷害很高,而且命中後可穩接一次戰技或輕擊,抓滾成功的話甚至能穩接第二次重擊。戰技雖然傷害低但是霸體很高,游擊槍是少數能強行靠霸體拼刀的槍,拿來欺負輕武器很有效。
輕擊二連重擊抓滾接戰技,一套大半血就沒了
長度略短,但面板很高。物理質變同加點全部略優於草叉,66力力量號都能拿來用。屬性質變則全部略差於草叉,但也很強。

https://www.youtube.com/watch?v=Y9sAV3ulEAg
真係好冷門 未聽過呢把槍
https://youtu.be/_ocjsiSrsvo
之前拍落既片 想拎邊隻戒入去睇
希望幫到你
開左個新save玩傭兵對刀
好撚爽
call npc 易打到傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞