Dark Souls 3 新手入門

196 回覆
1 Like 27 Dislike
ds3 修女可以叫npc
黑龍唔一定要打,蓋爾爺爺可以叫人幫手

ds1 打王城雙基好難打下
同埋病村
不過我覺得主要DS1 難在小怪,個火好遠卡關耐
呢幾個月反反覆覆開新bulild試唔同野估唔到仲有人玩
弓箭最勁
皇城度CALL 太陽戰士幫拖咪得,反正都要佢粒太陽章
係殺邊隻先啫
打雙王條路好多小怪,你要清晒先召到NPC
新手 用人性復活可能連小怪都未必清到 就死左

而DS3 就冇咩呢種問題
我主要意思 DS1種種設定 小怪地圖難好多
例如呢度新手唔捨得用人性 未有神器要去下水道殺老鼠刷人性 要行到下世
咒術師
勁高攻勁低防
唔係你死就係我亡
我通常初期力量build,中期轉智信build。
智信build用起黎真係好玩又舒服,可以用大部分法術奇蹟,戴返戒指又可以做咒術師、闇術師
其實係重覆返 DS1 不死院惡魔啫……
只係冇啦啦 半血變身 要死多幾次先贏到,一冇所有起手個容錯率勁低
但如果連一開頭隻gundyr 都打唔死 之後應該唔洗打
估到有人咁講
又冇指明一定要自己打又唔係用bug,隻GAME SET NPC就係比你召嫁啦
唔通我又話唔比用黑騎武破壞平衡咩
所以我咪話",隻GAME SET NPC就係比你召嫁啦"
有咩問題?

點解冇比較?我咪就係講無論修女黑龍,DLC 蓋爾 可以叫人/NPC幫手
連個火都直接係門口

ds1王城個火係咪直接係王前?連叫索哥都要清怪先啦
隻狼難玩過DS
如果你白鍵到咁玩ds應該無問題
目前進度去到水池,用溫床同黑炎都算順利,武器方面用緊火闊劍同幽遂直,有無更好建議?
智信升到40會否更好?

其他都磨到個白金返黎,ds3我真係死到灰,今次一定要爆佢老母。
早兩日開始玩留名學嘢
Magic is op
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞