Dark Souls 3 新手入門

196 回覆
1 Like 27 Dislike
ds1 係屈重型武 雙手持大大力 難點係飲水慢

ds3 飲水快到 係boss正面 飲都唔驚 互斬換血都贏
幫人打熱下身先
修女攻高 血低 防低 硬直底 用生命值硬接都可以碌過
黑龍下下都地圖炮咁款 唯一一個我要靠npc幫拖既boss

btw,隻game正名叫黑劍靈魂3 樓主刷把黑暗劍升盡+10再熟練質變啦
直劍靈魂呀
流放同洛直先係親生仔
黑暗劍已經廢左好撚耐
又名 直劍靈魂
其實洛直有乜咁勁?
直劍親生仔
而洛直range直劍中最長
Sharp傷害直劍中頭三高 chaos/dark build最高
前期可以入手
要18敏先用得,我依家打完薪王,準備去冰畫
鳩用直劍就爆左
MP同氣都唔識用
仲未講出重點
110處決倍率
戰技重擊壓起身超勁
由頭到尾都係拎把乜鬼巨劍鳩斬
乜法術乜盾都無用過
第一次玩
玩到想死
隻game d 細怪仲難過boss
兩隻一齊已經唔夠打
黑暗劍好似一早已經改廢左喇喎...
Ds3帶入坑 打到白金 主要拎特大劍碌地流 打pve d boss都熟哂

跟住買左ds1唸住輕鬆玩啦 屌 d細怪咁撚勁既 盾反背刺小跳步飲水轉變攻擊節奏樣樣齊 病村古城地圖殺係咁死 王城雙弓戈度又卡到on99咁 有ds3底都覺得好辛苦😂(我唸當年山羊頭惡魔個地圖應該趕走唔小人

不過暫時d boss都好易打 易打過ds3 (依家玩到岩岩拎左王器
之後既路仲嘔心
過左前期就簡單
DS1 拎完靈魂巨箭,直奔DLC極速拎黑暗之沬,無恥地秒住咁過。
DS3 黑暗劍 哈盾 無恥鳩擋過。

最緊要平常心咁打,愈著緊愈死得快。
集集玩ds 為左試魔法 effect 鳩加點落 faith, int, 其實真係玩9自己,砌到血又短氣又短

睇youtube 10個有9個都係原始人加爆 strength 用大棒棒爆機

龍牙大碌鳩雙持一下訓低真係好爽
集集都話玩魔法easy mode
集集我都想試
結果最後都係玩返melee
ds1年代冇得洗點啲int fth 晒鳩晒

但好似demon souls咁唔玩魔法唔屈卡位我真係唔知點打world 2-2隻狗
打完佢攞到meat cleaver NG即變easy mode
Giant dad no.1
玩魔法要玩到好狗
一路放一路走等佢追你唔到
條友追得太貼就整佢兩刀
再走

Faith+補血流更加黑人憎
冰畫唔夠打,見到啲大斧佬又硬又多血點打
DS3 DLC1?
陽光槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞