一代賊王葉繼歡病逝 終年56歲

268 回覆
79 Like 6 Dislike
差三四碌坐完出冊,點知都係坐到死

無三碌咁多 佢19年有期走
人地有膽色有膽量
你固食大茶飯除左食體力唔洗食腦
當玩gta禁易
幾條友有能力挑戰一個地方的制度已經值得上神枱

人死左我地要學識睇佢好既地方,為世界留下既價值
而且佢當年只係一個廿幾歲既年輕人,佢已得到好慘既下場,坐監之後人都變左好多

犯大案時已經35歲
大陸哩
柒吓柒吓
有無人講下佢打劫既錢相當於而家既幾多錢?
唔敢想像呢個年紀搾住枝AK食大茶飯

當年樓價都係200萬樓下, 自己計下

葉繼歡匿藏兩年後,1991年6月9日,觀塘物華街發生連環金行劫案。5名以葉繼歡為首的兇悍匪徒,分持四支AK47自動步槍及多支手槍,兼身穿避彈衣,有計劃及有組織地先在港島銅鑼灣區騎劫一輛客貨車及挾持人質,駛過觀塘物華街,連環行劫一列5間珠寶金行,且與到場圍捕警員發生激烈槍戰,雙方駁火逾40響,悍匪掠走1,000萬元金飾。[2]

好撚癲
當個陣100萬一個單位,都買到十個
圍返而家500萬左右一個單位,成半億

張子強仲撚勁

十億

張子強真係痴撚線,攞住十億都唔肯收手

三大賊都係支那出世
得張子強係喺香港大受香港教育

孖生兄弟

睇親都笑撚到仆街
點解可以咁似樣
柒下柒下咁
講真真係想知佢有冇睇啲映射佢角色嘅戲
比我坐入面知道樹大招風都搵佢地3個做藍本 真心幾爽 入咗咁耐自己個朵都咁響

咁多年係知佢同翁靜晶講過電視劇,書中有寫,至於電影係監獄無乜機會會睇到
生不逢時
大陸喱, 柒下柒下
大陸賊都吹奏
人地有膽色有膽量
你固食大茶飯除左食體力唔洗食腦
當玩gta禁易
幾條友有能力挑戰一個地方的制度已經值得上神枱

如果因為單野死左既係你親人
你會講得出呢d野?
有無人講下佢打劫既錢相當於而家既幾多錢?
唔敢想像呢個年紀搾住枝AK食大茶飯

當年樓價都係200萬樓下, 自己計下

葉繼歡匿藏兩年後,1991年6月9日,觀塘物華街發生連環金行劫案。5名以葉繼歡為首的兇悍匪徒,分持四支AK47自動步槍及多支手槍,兼身穿避彈衣,有計劃及有組織地先在港島銅鑼灣區騎劫一輛客貨車及挾持人質,駛過觀塘物華街,連環行劫一列5間珠寶金行,且與到場圍捕警員發生激烈槍戰,雙方駁火逾40響,悍匪掠走1,000萬元金飾。[2]

好撚癲
當個陣100萬一個單位,都買到十個
圍返而家500萬左右一個單位,成半億

張子強仲撚勁

十億

張子強真係痴撚線,攞住十億都唔肯收手

三大賊都係支那出世
得張子強係喺香港大受香港教育

所以都睇高,十億都唔夠
好似轉個頭賭輸二千萬
張子強 李嘉誠可以有交集都算經典
大賊大商
然後葉繼歡 曾蔭權 又有交集
大賊大官
我呢個年紀佢已經打劫金行

肯捱 咁搏 有上進心
大陸賊都吹奏

呢單野睇到
支那賊vs黑警
連登仔會寧願選擇支那賤
他們敢搶我!! 搶我!!

你是誰啊?小資!

大陸喱 7下7下咁
歡喜哥
差三四碌坐完出冊,點知都係坐到死

無三碌咁多 佢19年有期走

如果當日張子強拎住十億收手 去做生意
今日會唔會同誠哥手拖手一齊㩒撚住香港人黎搶
賊都吹捧?

今時今日,好多賣港狗一早賊都不如仲多人吹捧啦5毛狗!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞