岑敖暉 : 為了參選,我正在辦理放棄美國國籍的手續。

583 回覆
2626 Like 93 Dislike
多謝你有依份決心
有依個決定佢本人一定考慮左好耐
大家無謂阻撓喇
藍絲同紅官就調返轉
立法會議員可以有美國籍 成日做呢d捐己嘅嘢做乜
多謝泛登啦,日日吹35+, 吹到一仗功成萬骨枯咁
小心一陣間又屌你分化撚
痴線,呢D 先真心為香港
美國國籍一旦放棄就是放棄了,這是一個不能逆轉的決定。

老實講唔好咁做啦
當然會支持佢決定但係咁樣真係得不償失
香港選舉有咩意義?
國安法過埋,DQ、強迫投票肯定陸續有黎
根本就保證變成花瓶議會
留有用之驅去建立海立力量仲好啦

好似印度人錦,入去一間公司,搶人事部,然後狂請香港人
講咩走得就走
講咩異地抗爭
何嘗唔係另一種浪漫主義
何嘗唔係自欺欺人
唔支持你咁做
respect
唔好痴線啦大佬
千祈唔好放棄美國籍,唔值得,巴打
唔係浪漫主義個時點會叫人守poly
放棄美藉根本唔撚係咩犧牲黎
唔係話鬥黃定咩
但係你想係一個地方從政,就應該放棄其他地方既既國藉
唔通好似中華移民共和國咁咩
乜 海外流亡政府要有外國籍先得嘅咩?

咁二戰戰流亡政府s點嚟
戴高樂係咪要拎英籍先搞起自由法國?
心痛
唔值得,可以賭J選前選後港共都會搵到位DQ佢,甚至翻2014舊帳
五毛黎講你見識都廣博 下個月加你人工
On9仔
你都on9

起個底咁撚難? 咁就叫五毛真係好撚嘢
政權一定會濫捕DQ你
你坐左監係燒到個光環同有道德感召,
但呢d真係比起你去打國際線可以得到更多咩?
會唔會太過信任香港人對光復香港既執著?

雖然今次優點係冇大台
唔係話完全唔信人 但香港人某程度上都仲未夠民智
未能遠謀 始終係跟開明星同kol
唔好低估對手終身軟禁你既能力同負面效果

我當你全部後生仔都因為你坐監變哂一世深黃
都只不過係成個population 20%咋
我當你700萬人裡面淨係得1%影響力
7萬人有得幾多錢同軟實力去同支那打槓桿?

應承大家,有咩事一定要申請難民庇護,保留政治壽命打落去
直到人民認為唔再需要你
same thought
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞