叮咚五堅情&0995!娛百狼人殺討論(54)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
石像鬼其實可以報身分指刀 唔一定要留到最後
石像鬼跳預言定、守墓人得唔得
睇尼問米復出係無容置疑
佢ig page 已經active 返
好活躍
今局狼人格式打得好,09安排自己自爆,峰澤悍跳,外加遺言講得好,女巫唔會去毒到外置位的狼,而且成功令女巫跳出黎同守墓人為正視角互打,變成50%刀中最後一民。卜心驗4帶4風向,小狼查殺4。你用結果黎睇更係輕鬆。
我覺得佢第一句話自己冇發動技能
通常就係狼

佢成日都用呢句為自己辯護
其實三刀中民既程況下
只有女巫第二晚毒中狼可以挽回局勢
今局唔係贏格式 係贏刀得準 好人風向冇歪過
狼隊唯一有效 亦係最重要既操作
就係鋒澤成功通過遣言帶歪女巫開既毒
就係因為峰澤小狼,小賴先開始信佢,而且遺言好令佢站錯邊,刀法最強的09選擇自爆而唔係悍跳。刀刀中民係結果,如果佢冇拍女巫,09未必刀得中(亦有可能真係咁神刀中),但仲有多一round機率大D。
其實毒錯預對成局形勢係好
至少預言家會報少晚查驗(雖然當晚佢查零九,如果查中卜心?)
不過局局唔同
就結果論的話
咁好彩預言家係狼王下位
第二晚殺5號 零九會快過預言家自爆
純粹三刀中民的話 有無毒中預的確係無咩唔同
刀口都係會去返4 6 9 剩低就係盤邊個似民邊個似獵 睇返賽後 零九似係五十五十殺中愷希隻民
其實零九保守d 應該帶孫生, 一早跳左民
然後比石像鬼殺剩返果隻(查左2晚)

不過零九好有信心但如果偉晉先係果個民, 呢舖就輸零九, 完全嘥左石像鬼既功能
盤得深都係因為邏輯勁
點樣盤到幾條線又點樣去搵最成立最有可能性又係另一種層次
零九比較容易做到呢點
因為佢做決定都係搵最有可能性贏既選擇去行
所以你成日聽到佢講賭 賭可能性
其實除左09同鋒澤
我又真係唔太覺得其他人盤到好完整既雙邊邏輯
其他人盤到一半通常都會話
"如果他不是真的預言家, 那就太恐佈了, 不管了, 現在只可以相信XXX是真的預計家"之類
話說 小賴冇銀水情意結不得止
仲有仇
好似係

不過09要表水解釋冇小賴咁好
娛百板子鼓勵狼人自刀
仇恨銀水先正路
去到某個輪次 要贏只能信無企錯邊
突然轉駄都唔夠輪次追 盤其他線都太遲
娛百好似有發言時間限制正路唔比講咁耐霸上鏡,除非你係高玩/問米
原板都好多係狼自爆保石比佢操刀
我記得連登嗰陣時風向係想石像鬼知道邊幾個係狼王同小狼 但狼王同小狼唔知邊個係石像鬼 平衡返 一開始冇得相認又真係難玩 娛百成日改成濕鳩規則
娛百四神三狼
一神換一狼就梗係抵啦
偉晉尋日有講好似係100秒?不過可能係第一日only
問米直情唔係佢發言都要搶fo搶人秒數煩L到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞