叮咚五堅情&0995!娛百狼人殺討論(54)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
傻瓜連牌都印埋(0995 首集出街前嘅宣傳片鋒澤有拎住喺手),結果都唔出街
以前唔係冇得相認?
記得好似有石像鬼查過狼
好似一開頭係冇 之後就有翻
本身唔係狼第一次刀錯石像鬼死唔去咩?
我淨係記得未改嗰集石像鬼第一晚好似查中隻狼
果陣攞石像鬼既語噥話自己唔識玩呢張牌
直接爆狼...
類似係咁
根本網民狂留言話冇得相認
狼隊好難玩之類
後尾先改
好似好多人仲係覺得做狼匿到最尾/好人裸點中就係勁
狼目標屠邊 唔係玩捉伊因 唔係下下都要幾隻狼隱到最尾
比如狼王將自己輪次擺前 狼兄衝去送死
石像最理想隊友合理自爆 自己帶刀
做狼抿牌同輪次嘅配置重要過你表水

好人表水同輪次觀念就重要啲
你冇邏輯表水說服唔到好人
我任你次次裸點四狼都冇用
好似問米個種 如果玩12人警長
只會場場都第一個扛推位 首驗首殺 完全唔會有遊戲體驗
更何況12人局四狼裸衝都未必會輸
其實娛百成日話打平衡
出面啲節目又唔見人打平衡架喎
娛百4神嘛
打平衡本身就唔太啱
只係娛百適用

應該話玩狼王警長局都唔可以打平衡
網殺好多人覺得打平衡係正確的

仲有新手9人局既"女巫流"...
呢集加硬入精華list
邊個再話鋒澤無代表作,罰佢睇100次今晚呢集
耐唔耐就有D生面口入尼發表偉論, 辯唔贏就留下負皮轉身走人
三狼打四神硬剛係蝕底架啦
佢前排玩得唔好搞到我對佢既容忍度越黎越低
呢個真 但今集聽完鋒澤遺言真係好難唔打平衡
講得咁流暢咁完整真係好難唔動搖
見到有人話可以試下開狼隊視角搵神 好似幾有趣
其實而加冇咗問米 蝴蝶 想玩12人局係咪好難
上年總冠軍同今年季冠軍都同預言家有關
今集應該擺得上post頂推薦集數
今集狼隊贏得好輕鬆 但係講表現又好似冇邊個突出
卜心廢驗 最後刀本身就拍民既4號稱唔上D咩
鋒澤遺言推得郁女巫落毒真預 但係只要唔係毒中09 or 卜心 真預有冇飲可樂問題不大
09刀中晒民算係比較突出 但係咁又變左齋抿牌 冇咩操作可言

石像鬼+守墓人局 本身守墓人係弱神所以狼隊先要唔可以相認
但係娛百玩10人局好人輪次領先改做可以相認 但咁改又好似變得太強
其實真係要改番單認會比較好
我覺得石像鬼單方面認狼人會好啲
其實要另外兩隻狼死先過石像
得番石像係場上面就強姦好人
好彩石像係卜心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞