叮咚五堅情&0995!娛百狼人殺討論(54)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
佢咁cut真係搞唔掂預告已經差唔多等於一集嘅1/4
成日都諗唔明娛百做緊啲咩
好反智
明明有五堅情一手好牌
都唔識好好用
其實班直男應該唔會睇
其實就算你話半個鐘, 一個鐘一集
我都係覺得係得五堅情Fans會睇
但本身狼人殺係好多其他路人, 非五堅情Fans都會睇
根本冇得比

除非你話叮咚五堅情本身已經Set到有規範d既綜藝咁
有D主題, 有延續性咁好似韓國果d 2天1夜, 新西遊記咁
所以以娛百咁唔求變又慳皮嘅節目嚟講常規係無咩可能,大家當為五堅情留個念就算,除非節目組學前面話齋識玩搵到一堆契爺契媽置入式廣告,不過到時佢地應該寧願落廣告係狼人殺多d
基本上娛百都做唔到09玩狼人殺咁睇長線收益
本身今次都有契爺契媽既
我見佢地坐既係台灣觀光大巴
又介紹間民宿咁詳細
雖然應該都唔會夠cover個cost
睇下有冇機會再搵多d契爺契媽令八大賺到錢先有機會拍新一輯

娛百個掌舵人都係廢架啦
淨係狼人殺求變, 改板子都咁慢手慢腳又亂咁黎
見住views數係咁跌都唔識變得快d
所以今次肯拍叮咚五堅情真係算好大突破
大家都唔好迫得太緊啦
真心問 點先叫好好用?

有叮咚五堅情已經好感動
係度研究娛百狼人殺拍完D片存幾耐先播
無意中滑IG 見到尋日果集3號洗菜同9號劉學甫
早在4月30日劉學甫IG已經講緊邊個係狼, 洗菜格肋底出汗件事
係咪即係拍完成1個月零22日先播

尋日采子件衫仲係5月6日扮迅猛龍(咩變身情人)段片已經見到
同埋唔怪得近個幾月采子成日同洗彩IG互撩
原來係因為一齊拍左狼人殺
如果狼人殺同五堅情兩個節目只可以一個留低 大家會點簡
好想睇佢哋拍出國去旅行既節目
不過應該仲機會渺茫過叮咚拍第二季
五堅情
反正睇娛百都係為睇仔
狼殺magicliar好睇好多
難過登天
個人覺得以辰都好正,點解最近咁少佢架
拍戲同自己都知玩得差左
btw睇嚟要同凱希斯亞嘈交一樣擺落q&a度
點解狼人殺後勁咁勁一起身已經多過五堅情一倍
講真佢哋係台灣真係算係呢排最hit
娛百肯放佢哋出去上下綜藝
吸啲粉再帶返娛百仲好啦
同埋真係唔明點解娛百要錄成個月存貨
宣傳嘅都擺到宣傳完先播
啲人一日錄勁多集玩都玩到攰
quality又下降
又比人屌
view數又低左
唔好話澤仔9玩
你睇下09幾集都趕收工一次
大佬話唒都係用腦仲攰過出外景
慣性係咁 都唔出奇
出國咁高成本係冇可能喺娛百發生
應該有啲純粹想睇狼人殺嘅唔會追live
我都好想佢地有得拍出國旅行節日
其實台綜黎講 飢餓遊戲都幾成功 做到可以唔至一次出國拍
玩很大仲多出國
之前好似隔幾集又出國咁
明明有中國憲做主持都仲有好多budget
不過我覺得冇初初播嗰陣咁好睇

同埋三國智每集都真係派萬五蚊
台灣綜藝真係budget 好少,連tvb d綜藝都會拍下旅遊節目,不過都係唔太創新,冇咩睇頭
台灣都有專拍旅遊綜藝嘅 咩世界第一等
愛玩客果啲

不過拍旅遊綜藝果班就真係果班人
反觀創新韓國真係冇得頂 大陸好多都係抄佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞