叮咚五堅情&0995!娛百狼人殺討論(54)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
希望叮咚點擊率可以衝到同狼人殺差唔多原來得來不易

JY.賈斯柏
35 minutes ago (edited)
一些五堅情粉絲在講說為何叮咚五堅情時間那麼短,是不是為了衝流量?真希望有下一季,之類的粉絲角度想法。我的想法是,我認為分開短影片不是為了流量,你們可以去偉晉經紀人盈瑜姐的ig貼文看,就知道這個單元是得來不易的,盈瑜姊向娛樂百分百製作單位建議(盧?😂)了好幾個月,最後在製單小黑姐的同意下才做出這個單元,簡而言之,這次叮咚五堅情單元是一個設水溫的概念,基本上娛百以前也沒做過這種那麼大規模實境秀的單元,目前很明顯地狼人殺單元還是娛百所有單元裡收視率的保證,站在製作單位的角度,一定每天要播狼人殺,不太可能不播,上次不播那也是因為劇本殺的時長一定得犧牲狼人殺單元,然而點閱率非常不理想,如果叮咚五堅情這種辛苦的企劃點閱率比在棚內輕鬆錄的狼人殺低太多,那製作單位為何要錄叮咚五堅情。

結論😂,站在團粉角度當然希望單元時間可以長一點,但這次就是小黑姐擔保下的新嘗試單元,再加上狼殺點閱率還是最高,所以希望堅果(堅人?😂)們務必多衝點閱率以及多拉新粉入坑五堅情美好的友情、姦情(?)世界,如果收視率逼近狼人殺單元才有機會調整單元長度以及續錄下一季的叮咚五堅情🔔
其實應該唔係台灣特別多
係佢地開放啲所以多啲藝人會出櫃
婁出碟好似話用左200萬台幣
本身佢諗住可以跑商演同校園賺番
點知疫情搞到冇乜商演校園跑
婁份人真係好有義氣
開頭以為佢錄影時講會送出嚟只係做下效果
感覺好難
狼人殺而家每集少左好多Views
但都仲有30萬至40萬views
精彩d 既局有50-70萬views (12人局, 季冠)

其他單元過10萬都叫好好
香港粉絲感覺上普遍接受程度真係比較低
佢地唔可以做自己係有少少慘
活喺台灣確實係幾好
應用係一直相處左咁耐,依家有鬆動就照顧班兄弟
嚟緊本土慢慢開放番佢就有排忙
上半年當係放下假陪下凡凡
佢兩個睇落都唔似對金錢好看重嘅人
可能好開放 唔尷尬呢
以前我出去exchange 隔離房啪啪啪 勁大聲
最多放大聲啲音樂囉
大家都唔理...
要經理人爭取 喊出嚟
其實我見以前娛百 風田個單元都成日出外景
效果唔係差呀
上次嘅劇本殺收視差 都應該極大機會摺埋

而狼人殺短期內仲維持到低成本高views嘅
不過前提真係要換走騎士 觀眾睇到好悶

叮咚呢D戶外單元成本一定高
尤其對於娛百呢D連錄狼殺都話窮嘅節目
呢樣野我自己真係接受唔到
如果照顧兄弟,我自己寧願再拎錢租多個地方係for 同呼呼兩個嘅
有兩個竇都方便儲公仔啦
不過開支係大左好多啦
凡凡自己開channel後所有場地, 買材料, 燈光, 剪片後制乜都要自己出錢
佢都話計過原來要咁高成本出一條片
同埋仲未搵到好多業配

之前都見佢地有時跑校園同商演有時會情侶檔
凡凡做主持, 婁表演
又幾好咼一條龍
當時狼人殺未爆hit 嘛
狼人殺一爆hit, 其他野就全部cut 晒慳錢
但搞笑係慳咗嘅錢又唔見放落狼人殺度
連請多2個嘉賓都死唔肯
佢呢幾個Weekend好似都有出Show嚕
我都見到
最近一次有去高雄
凡凡都落埋去做觀眾
凡凡而家應該知道酷炫好唔簡單
可以一直經營成間公司,請咁多人

佢兩個情侶檔確實幾有卓頭
應該嚟緊會唔少
其實都講過
請多兩個嘉賓
但隨時錄一次夠播兩集
點計都賺咼
外景係風田最善長既 娛百係明知佢掂先開
開比五堅情風險唔細
婁下個月直頭有concert
講起就嬲,本來一直想去睇
多謝垃圾支那
有呀
凡凡焦心廚房第一、二集就係搵酷炫上去
都坦誠當初自己真係冇諗咁多行政同金錢上既壓力
淨係識嘈酷炫唔放飯同埋俾咁少錢佢地
話而家自己做先知咁唔簡單咁大壓力
佢嗰陣仲嫌酷炫唔出糧俾佢

雖然酷炫上娛百真係唔多好笑
但佢份人好似幾成熟 似係好老闆
我估藝人出鏡以集數計
分2 集等於俾2次錢
(純鳩估,有錯請指正)
不過係咪場地好細
話秒賣完
應該想睇都要食炒價買好貴飛
1000張飛 我都好想睇佢首場售票concert
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞