Virtual Youtubers討論區(19)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
今日35同羊都玩ARK
但直播冇咗superchat功能
係唔係俾youtube封咗
咁直播ARK咪變咗冇營利

我記得好似係18禁嘅game先冇得SC
而家連ARK都係
係睇整隻GAME間廠比唔比收益姐
任記咪bam撚曬只係比2434開收益
HOLOLIVE連ARK SC收益授權都無 都幾大鑊
笑死 又係支那賤畜
係囉,仲要差唔多個個都有玩
出完新map
最多人直播呢期先唔俾營利
咁即係叫人唔好玩
明明會長聯絡到喺ARK公司有say嘅人

個人勢係可以開,有個冇咩人睇既企業勢話旗下vtuber播任記既game收益全歸個人任記都比佢過,一係就早d交涉
枉hololive仲不斷開ARK直播
唔俾人營利,即係叫人
唔好幫你宣傳隻game

劇情game都還仲可以話驚啲人睇完唔買
open world玩收集建造馴寵
唔會因為睇咗人玩就當自己擁有
反而只會更加想買game嚟玩
間公司唔俾直播營利真係倒自己米
咁搞笑,反而大公司
搵成班人幫佢做宣傳就唔得
ぺこら說好的VRホラー呢去左邊
變咗開演唱會
本身ARK有冇直播相關嘅條款?
之前見啲台仔話因為任記單嘢Holo叫所有公司都見俾一份聲明同意收益化
有啲本身話明可以收益嘅公司反而反應慢咗 因為冇預你再叫佢再俾一份聲明
YAGOO...
開始喇
Emily wants to play
ARK官方一早講明可以隨便開收益
係最近holo俾人搞 可能要攞正式授權先敢開收益
咁樣同支那人有咩分別幫你玩係同你宣傳??
你話你個人都話,但係企業勢咁玩冇比人告咪算好彩
youtube以音樂為例,如果你用左某D有版權既歌,
youtube又判左版權歸左其他公司,係可以將你既收益拎走哂比返版權人
定係香港人普遍冇版權意識?
依單係holo自己柒多過比人搞都未有公司實際告佢
之前holo咩game都播得,同開得SC,比人以為佢傾好哂
任記個獲嚇撚死YAGOO 依家佢都應該寧願柒得黎咩都安全仲好
巴打你混淆咗播放權同版權
hololive直播遊戲
冇侵犯到版權,佢唔係盜版隻遊戲
佢係玩隻遊戲俾觀眾睇
係屬於播放權,而遊戲公司本身
係容許咁做
如果唔係嘅話twitch嗰啲平台已經可以摺得
當然,如果你本人作為一間公司嘅員工
以員工身份喺工作時間為公司
通過隻遊戲嚟到賺錢
咁做你作為玩家同遊戲購買者
係屬於違反end-user license aggreement
入面關於不可用作商業營利嘅部份
發覺
招福にゃこ成日放送中叫外賣
中途送黎又冇熄咪
有時壽司有時牛肉丼有時拉麵
叫外賣又貴又唔健康
著作權,也稱為版權,分為著作人格權與著作財產權。其中著作人格權的內涵包括了公開發表權、姓名表示權及禁止他人以扭曲、變更方式,利用著作損害著作人名譽的權利。著作財產權是無形的財產權,是基於人類知識所產生的權利,故屬知識產權之一,包括重製權、公開口述權、公開播送權、公開上映權、公開演出權、公開傳輸權、公開展示權、改作權、散佈權、出租權等等
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%91%97%E4%BD%9C%E6%AC%8A
?????????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞