IT討論區(87) 幾時先有offer呀

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
呢個世界好多問題都係law既問題
例如點解公司架構係咁,個e-commerce system要咁set,要有law既考慮

又例如做HR system,熟悉employment law應該係基本

又睇下oracle呢間公司,做做下tech都轉型做左law firm就知law幾重要
Law可以解釋點解公司零零丁丁有塊奇怪牆隔開幾條友

因為execution service同market making要互相隔離
連續幾個agent d role都係budget 4x 頂盡

市差左?
算好返D
早1,2個月仲靜, 幾乎freeze 曬 recruitment
香港黎講
無code SA人工高d
定vendor tech lead人工高d
咩role先
data 類dev
應該後者
你地點學reactjs
睇video tutorial + github project 學佢地 project structure 跟住就試下自己做?
搵份reactjs工
然後逗著人工學
高手咪直接刨doc
好似我呢啲冇料嘅咪udemy/pluralsight
直接跟上手個react project. 寫backed api加摸左兩日學基本react加redux.唔洗一個星期就上手。
其實redux係咪必須
玩咗半年都淨係用hook 雖然寫啲嘢都係蚊型
未必要。我個project有global野,例如user access right需要係其他component度access到咪用下囉。
我auth用過context同custom hook感覺上都OK
出面啲state mgmt library太多冇乜動力學好似又出個叫recoil
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞