IT討論區(87) 幾時先有offer呀

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
但我老細又真係鍾意睇人讀撚左咩證書,同埋成日俾錢叫我地讀

當然HR就真係識條撚,但人工唔知邊個決定啦
2. 同拍拖次數一樣
女係唔會鐘意冇拍過拖既男人
Ok我要更正 唔係1-to-1
但係我個point係 我edit左邊個code view 應該右邊auto gen返formatted flow graph
Drag and drop右邊個flow graph 左邊應該auto gen code
至於format突然變化 UX好差之類
I don’t give a fuck
用得drag and drop既垃圾就係無基本人權
DnD 通常冇得轉手寫嘅曲
其實見到間公司用DnD應該要開心
老細應該係好易比人昆臭既人
拍下馬屁就上位
你指原則上無
我都唔知 我照我想要既價位叫咋
請食飯
對IT狗黎講仲難過打曲
1. 直接轉 Machine Code is effortless
2. 佢轉手寫 Code 都係 spaghetti
3. DnD 同 手寫Lang 係同一性質(功能性層面)
我唔覺得會太spaghetti
Loop同condition都可以直接轉

同埋就算spaghetti 講多次 用DnD無人權

我覺得要有得轉既動機 只係方便copy and paste

利申 用過easyc
請左食飯先講
Well I hope 1 and 3 answered your initial why
1我唔care 唔係我提出
3我知

我個重點係copy and paste DnD啲copy and paste一係閪一係無
手寫Lang 咩意思?
DnD is a type of lang
手寫 Lang = 唔係DnD 要用鍵盤寫嘅 Lang
用Excel諗:
Record Macro vs VBA code

錄完個macro,佢都可以transfer成code,但都係會炒埋一碟
咁呢個可能你接觸啲DnD少(Should be a good thing),我玩過WC3 GUI Trigger 同 Gamemaker DnD 都係可以 Copy and paste
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞