IT討論區(87) 幾時先有offer呀

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
應該唔係bot
我屌完佢地識駁嘴
HD grad
電腦學徒 一般初級資訊科技支援工作 $12000-14000 合理嗎?
佢地d message 太唔專業
完全吸引唔到人send cv
你咁比較
10HBU都唔會夠
Hi,
We are looking for experienced IT candidates.
Please send me your updated CV if interested

感謝你加我!
有興趣搵工嗎?
我們集中為尋找IT人才的客戶服務。
請send CV給我, 我們會盡力為你尋找好的工作。

Email: emma@worldhunt.com.hk
Emma Chung
Recruitment Consultant
Worldhunt

Hea撚到呢......
無知一問
其實佢地呃你CV有咩用 又腸唔到之前d工出幾多糧
純粹賣俾其他公司等佢地cold call咁搵你轉工?
block晒全間worldhunt d人
勁多呢啲,睇都嫌浪費時間
CV有價有巿
傳聞賣俾其他公司普普通通的CV都1x蚊1份
自己識搵工,點解要靠agent
又唔係咩高層位
普通打曲狗洗鬼咩
in又煩,走來走去
返工好似onsite咁,你唔係間公司人
當有人幫你追progress去到expected salary 有乜所謂
真 同埋 Agent 會索到 Budget

做唔到嘢嘅另計

呢堆真係鳩到佢地係咪唔知會做臭自己個朵
其實1HBU即係幾多
最憎agent
可能我未遇過一個好既,淨係識叫你寫低啲expected salary
識叫你寫低current salary, expected salary, current benefit
我意思係淨係識叫你request一個低啲既expected salary,唔係write down
想請教咁多位巴打,小弟fg有兩個offer

1. 銀行細行programmer(好似要掂下cobol), 18k 福利吸引

2. Solution 中型公司 programmer,寫下java,python,拎政府budget,20k,福利一般

應該揀邊個好
前題係邊間銀行先,銀行第一時間炒IT狗,但Cobol有前途
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞