有冇人返工返到好大壓力

443 回覆
17 Like 1 Dislike
放工 狗衝回家先

仲係公司做緊狗
放工 狗衝回家先

仲係公司做緊狗

有好多野做嗎
岩岩個客話點解打極都打唔入

我話係阿
個線路發生左大爆炸 全世界都打唔入架

笑左

客:點解你間公司D政策咁差,唔夠人又唔請人

我:係阿,我都唔明公司點諗,一間上市公司聽電話都做唔到,真係好差,我自己都有買呢間公司既保險,我都好後悔,真係要叫親朋好友唔好買呢間垃圾.

客:係囉

放工 狗衝回家先

仲係公司做緊狗

有好多野做嗎

呢一刻唔多
但仲要係度呆多個鐘

正想quit個陣加左人工
準備愈做愈有壓力
放工 狗衝回家先

仲係公司做緊狗

有好多野做嗎

呢一刻唔多
但仲要係度呆多個鐘

走未啊 晚飯呢?

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事
放工 狗衝回家先

仲係公司做緊狗

有好多野做嗎

呢一刻唔多
但仲要係度呆多個鐘

走未啊 晚飯呢?

岩岩走左
晚飯食左好耐了

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事

絲打成日大壓力到胃痛?

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事

絲打成日大壓力到胃痛?

我都QUIT個陣加人工
我話加人工都唔做
返左九個月工
都係覺得自己好蠢,做野又做得好慢,甩漏多多
又怕比人鬧,又唔識處理人事關係

明明以前讀書時好識講笑,轉數比較快
但而家又反應遲鈍,唔識講笑

利申做緊地盤 n 展仔一名

成日都會諗自己岩唔岩呢行
如果轉工又唔捨得份人工,又或者好似上面巴打話齋,會重蹈覆徹
差唔多人工既,又嫌我 GPA 低唔睬我

唉,之前都想搵下工,而家越黎越累都無

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事

絲打成日大壓力到胃痛?

小心啊 ...
高中個陣又係比自己太大壓力
又飲太多咖啡
結果個胃傷晒
食辣/熱野/刺激野,個身就會好似比針吉
食太飽/油膩/凍野會頂胃即嘔,試過2次同fd食完lunch即嘔
以家過左差唔多5年,先叫冇咁嚴重
但個胃都重係虧虧地
啲上司唔知係欠你幾千萬未還 定殺左佢全家
個個都閪口閪面 叻都冇所謂啦 比人睇到係有料到
最on9係 又廢 又慢 衰左又唔認 指鹿為馬 黑白不分
真係好想佢一出街比車撞死 落地獄 一家團聚

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事

絲打成日大壓力到胃痛?

我都QUIT個陣加人工
我話加人工都唔做

有啲工有錢都冇命享
走得好

準備愈做愈有壓力

胃痛左全日唔知咩事

絲打成日大壓力到胃痛?

小心啊 ...
高中個陣又係比自己太大壓力
又飲太多咖啡
結果個胃傷晒
食辣/熱野/刺激野,個身就會好似比針吉
食太飽/油膩/凍野會頂胃即嘔,試過2次同fd食完lunch即嘔
以家過左差唔多5年,先叫冇咁嚴重
但個胃都重係虧虧地

我都係中學開始個胃差哂
食油膩野食太飽全部都會好易嘔
好虧
真係要小心身體

其實有時d啊頭都幾好人
但係同佢唔熟,佢又係半個老闆,邊敢講太多。每半年面談,好多時都係嗯嗯嗯應佢

通常阿頭同我講野就好易眼濕濕

唔知點解我都係

好委屈果隻, 定好感動果隻 ?

其實係好抱歉既心情,
再夾雜少少委屈咁
因為做左2年,遇到工作問題都係唔識點解決好,覺得好挫折。
所以上次面談,啊頭問起我工作適應成點,答佢個陣有d眼濕濕。

唔一定係你問題喇, 公司有冇人教點做 ?

一樣

其實公司係有問題既 ... (25%左右)

我係做paper work既,
每個case都要同唔同既資深同事拍檔,
個個做法/判斷需要既野都唔同。

其實好唔慣同好亂,
所以以家工作都係得過且過,
佢要乜我就r佢要既野出黎。

係唔係完全係公司問題,
我覺得我都有問題。(75%)
以家好似泥沼咁,
想改,唔知點改進。
天生既loser
世界總需要我呢種人存在
如果有大師指點下我地就好
返緊醫院parttime, d staff 其實好好,但自己太廢, 學校學完d野完全唔知點apply 落實際環境到, 又緊張底, 好多時都唔敢問d staff, 只可以頂硬上咁做, 好多野都做唔好又或者成日有甩漏
呢排又要學車又差唔多final,好多野谷埋一齊辛苦

留名比人話我唔好出黎害撚死人

係咪Tuns

通常阿頭同我講野就好易眼濕濕

唔知點解我都係

好委屈果隻, 定好感動果隻 ?

其實係好抱歉既心情,
再夾雜少少委屈咁
因為做左2年,遇到工作問題都係唔識點解決好,覺得好挫折。
所以上次面談,啊頭問起我工作適應成點,答佢個陣有d眼濕濕。

唔一定係你問題喇, 公司有冇人教點做 ?

一樣

其實公司係有問題既 ... (25%左右)

我係做paper work既,
每個case都要同唔同既資深同事拍檔,
個個做法/判斷需要既野都唔同。

其實好唔慣同好亂,
所以以家工作都係得過且過,
佢要乜我就r佢要既野出黎。

係唔係完全係公司問題,
我覺得我都有問題。(75%)
以家好似泥沼咁,
想改,唔知點改進。
天生既loser
世界總需要我呢種人存在
如果有大師指點下我地就好

大師會同你講推下就會上到車
返左九個月工

你做得慢既原因係唔係驚比人鬧?
之前我一返工就做錯野 ...
所以比某同事針對。
之後成日都搵d微錯,發大件事黎講。
同親佢做野都好驚
佢負責d野,個排我係做得超慢,
又要拎起好大勇氣先敢比文件佢睇。
返左九個月工

所以比某同事針對。
同親佢做野都好驚

其中一個原因啦 因為成日都大意 所以要做得好小心
但出貨又要講求快 所以好矛盾
同你一樣 要鼓起勇氣先比文件到文件大佬睇
聽朝應該會比心跳聲扎醒
唔講以為自己開左post都唔知 完全一樣情況 仲有兩個幾鐘 好辛苦

仲有11分鐘就要返公司了

最辛苦係明明六點係應該收工 但全日零生產力 見住同事OT 走都走得好唔安樂 好驚我一走會係背後話我 每日既掙扎就係點收工收到無人見到 默默離開...

咁似我,我都係😪😵,日日生產唔到野,公司又要用mac機,勁唔慣
返左九個月工

所以比某同事針對。
同親佢做野都好驚

其中一個原因啦 因為成日都大意 所以要做得好小心
但出貨又要講求快 所以好矛盾
同你一樣 要鼓起勇氣先比文件到文件大佬睇

一樣
為了唔想面對交文件既壓力而拖慢嚟做
其實係惡性循環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞