有冇人返工返到好大壓力

443 回覆
17 Like 1 Dislike
返左大半年
成日錯埋啲大意野
長期返夜,個人成日好攰
唔可以話大壓力,不過成日返工前一晚都發到關於返工爆獲既夢
其實好想走,但而家返到屋企攰到連搵工網都冇心機開黎睇
返左大半年
成日錯埋啲大意野
長期返夜,個人成日好攰

我都成日發夢返工
好想死 日抖已經返緊 發夢又返
好想裸辭
但無勇氣

原來咁多人都咁慘

正常嘅
家家有本難念的經
返緊醫院parttime, d staff 其實好好,但自己太廢, 學校學完d野完全唔知點apply 落實際環境到, 又緊張底, 好多時都唔敢問d staff, 只可以頂硬上咁做, 好多野都做唔好又或者成日有甩漏
呢排又要學車又差唔多final,好多野谷埋一齊辛苦

留名比人話我唔好出黎害撚死人

加油啊 雖然係講廢話
雖然冇野做有時真係好難挨
但嚴重到咁會唔會太誇張

可能講得唔好
唔係扮有野做
應該係扮做緊野
返左大半年
成日錯埋啲大意野
長期返夜,個人成日好攰

我都成日發夢返工

而家唔想訓,唔想咁快又到聽日
返左大半年
成日錯埋啲大意野
長期返夜,個人成日好攰

我都成日發夢返工

而家唔想訓,唔想咁快又到聽日

已經今日左 即係陣間
六點起身 想死
扮有嘢做即係忙極有限啦
我有個朋友 都係咁太大壓力而喊 小心有抑鬱或者情緒病

之前同經理傾計
其實佢都只係想幫我 冇鬧過我
已經忍住附和佢係咁嗯
點知無啦啦眼濕濕 佢叫我唔好喊
然後喊到收工

其實有時d啊頭都幾好人
但係同佢唔熟,佢又係半個老闆,邊敢講太多。每半年面談,好多時都係嗯嗯嗯應佢
份工本身壓力唔大 但自己本身係緊張底 驚呢樣做錯果樣做錯 每日都好驚返工

一樣 打個電話都怕講錯野
日日都

一模一樣. . .
我份人比較自卑同埋神經緊張..
以家做左份工2年,一落都覺得自己太冇用
(不過客觀睇自己平均能力係比其他人差好多)

以家都鬱到覺得自己精神開始有D問題
多左好多可怕/奇怪既諗法
記性又變得極差...(想學下其他野都唔得)
遲下又去到D工作壓力較重既時間..
我驚再黎多波,真係會精神崩潰
但係我唔想做癡線佬

好想辭職
但唔知裸辭休養下精神好
定轉第2份工先走

我覺得你休息下比較好

其實都好想裸辭
但對搵工有陰影
對上一次搵工差唔多用左半年
自己又冇技能,英文又得小學程度
又冇體力(排骨仔)
渣住張濕勁bba hd證書又好難搵工
好矛盾

近排網上預約左公司醫保免費提供幾節臨床心理輔導,希望幫到我 (但重未打黎約實時間)
我都係 做左2個月已經好想quit

做第一日已經想quit,奈何生活迫人

第一日已經想quit same here
純粹想整靚個cv 先唔走
又返工
個post好多負能量 但又好有共嗚
又返工

迫緊車

其實有時d啊頭都幾好人
但係同佢唔熟,佢又係半個老闆,邊敢講太多。每半年面談,好多時都係嗯嗯嗯應佢

通常阿頭同我講野就好易眼濕濕

其實都好想裸辭
但對搵工有陰影
對上一次搵工差唔多用左半年
自己又冇技能,英文又得小學程度
又冇體力(排骨仔)
渣住張濕勁bba hd證書又好難搵工
好矛盾

近排網上預約左公司醫保免費提供幾節臨床心理輔導,希望幫到我 (但重未打黎約實時間)

屋企有冇負擔啊
放個假都好丫

要做幾耐cv先唔會花

要做幾耐cv先唔會花

做一年好似係
但我通常3個月就走
今日又要返工同客互屌啦 好開心阿

要做幾耐cv先唔會花

我做左4個月度,諗著捱多一年就走,不過而家已經搵緊工,已經有interview,唔9理而家份工,老細開始有怨言點解我咁hea
返到公司了
返到公司了

遲到啦屌

要做幾耐cv先唔會花

我做左4個月度,諗著捱多一年就走,不過而家已經搵緊工,已經有interview,唔9理而家份工,老細開始有怨言點解我咁hea

有interview 會射波去?定係有冇得約係啲唔洗請假既時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞