有冇人返工返到好大壓力

443 回覆
17 Like 1 Dislike
食完飯
覺得lunch 好快過
覺得自己唔適合依份工
日日都扮有野做好想快啲放工
返到公司唔知做咩
依家走左出公司搵個位坐左喺度
諗起就想喊 一喊就停唔倒

咁似我既喂
為左避免比客屌

自己錄左段錄音 客一打黎就播錄音

今日全日未比客屌過
為左避免比客屌

今日全日未比客屌過

咩錄音咁有趣
為左避免比客屌

今日全日未比客屌過

咩錄音咁有趣

直接播線路繁忙 留低你既口訊 得返覆你
今日全日除左傾計一句聲都無出
為左避免比客屌

今日全日未比客屌過

咩錄音咁有趣

你老細冇發現咩

唔好喊啦
為左避免比客屌

今日全日未比客屌過

咩錄音咁有趣

你老細冇發現咩

佢屌我就話我日日講到喉嚨損左咳血絲
而家先放
成個人散晒
你呢d工未算好囉
有冇聽過三煞位
日日帶老母返工
唔理做得好唔好都會有人屌
老闆屌,個客屌,判頭屌
收得貴個客要200%要求 做唔到又死
收得平老闆又屌賺得少
到收得貴,個客又滿意,然後到判頭話難做
比判頭個價太高又比老闆屌賺得少
比判頭少,判頭又屌比咁少
屌你老味我就黎痴撚線
你呢d工未算好囉
有冇聽過三煞位
日日帶老母返工
老闆屌,個客屌,判頭屌
收得平老闆又屌賺得少
屌你老味我就黎痴撚線

I know that feel
返左九個月工
都係覺得自己好蠢,做野又做得好慢,甩漏多多
又怕比人鬧,又唔識處理人事關係

明明以前讀書時好識講笑,轉數比較快
但而家又反應遲鈍,唔識講笑

利申做緊地盤 n 展仔一名

成日都會諗自己岩唔岩呢行
如果轉工又唔捨得份人工,又或者好似上面巴打話齋,會重蹈覆徹
差唔多人工既,又嫌我 GPA 低唔睬我

唉,之前都想搵下工,而家越黎越累都無

你做得慢既原因係唔係驚比人鬧?
之前我一返工就做錯野 ...
所以比某同事針對。
之後成日都搵d微錯,發大件事黎講。
同親佢做野都好驚
佢負責d野,個排我係做得超慢,
又要拎起好大勇氣先敢比文件佢睇。

其中一個原因啦 因為成日都大意 所以要做得好小心
但出貨又要講求快 所以好矛盾
同你一樣 要鼓起勇氣先比文件到文件大佬睇

一樣
為了唔想面對交文件既壓力而拖慢嚟做
其實係惡性循環

但拖慢比老細吹果時就大獲嘢 ....
返左九個月工

你做得慢既原因係唔係驚比人鬧?
之前我一返工就做錯野 ...
所以比某同事針對。
之後成日都搵d微錯,發大件事黎講。
同親佢做野都好驚
佢負責d野,個排我係做得超慢,
又要拎起好大勇氣先敢比文件佢睇。

其中一個原因啦 因為成日都大意 所以要做得好小心
但出貨又要講求快 所以好矛盾
同你一樣 要鼓起勇氣先比文件到文件大佬睇

我每打一個電話都要鼓起勇氣

我份工成日都要同唔同人去夾嘢 coordinate
但我成日都可免則免 因為原來我發現我自己無想像中鍾意對人
返左九個月工

點解咁似我

做左差唔多九個月,仲係又慢又成日做錯野 有啲同事仲會成日俾説話我聽,話驚我連累佢地

眼見新入黎既同事表現得仲好過自己,就覺得自己好無用:-(

Same
你呢d工未算好囉
有冇聽過三煞位
日日帶老母返工
老闆屌,個客屌,判頭屌
收得平老闆又屌賺得少
屌你老味我就黎痴撚線

睇黎我地係同行
好撚唔想返工

眼見新入黎既同事表現得仲好過自己,就覺得自己好無用:-(

Same

一樣
有個新人做倒野
同事問我 你唔覺得氣憤嘅咩
想我點答 我知我廢
好撚唔想返工

無限loop
好撚唔想返工

無限loop

本身返工無咩野
宜家比人調左部門
日日都好痛苦
每日出門口前都掙扎
成日做做下野,無啦啦問自己,你到底係到做緊乜撚野
之後就屌柒D客
諗起每朝要同人迫地鐵已經好大壓力
日日未番工已經倒數緊幾時放工
明明收六點但日日都要趁上司講緊電話/去厠所先敢走
有冇人係因為份工冇前途 自己又搵唔到第二份而好大壓力

無前途又無野做 電話都唔可以拎出來

見左兩份工都無回音 想裸辭又唔夠薑
有冇人係因為份工冇前途 自己又搵唔到第二份而好大壓力

無前途又無野做 電話都唔可以拎出來

見左兩份工都無回音 想裸辭又唔夠薑

朋友你係咪我分身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞