解放軍士兵一年消耗子彈不足100發,這還能打仗麼?

249 回覆
312 Like 8 Dislike
打機都知你唔開槍係練唔到手感
一年先打過100飛 後座力都唔知點樣控制
完全都未熟習左支槍嘅特性
咁點樣去打中敵人呢?
香港過去一年用得仲多過成隊老解啦
To be fair 開槍嗰個係德軍
你都on9
Seriouly?
任何戰爭都唔可以叫完成,直到地面部隊進入敵陣.
唔知佢係唔係講呢種
應該係幫你慳力的系統
例如傳統單車你用幾多力踩 架單車就會行得幾快/幾遠
你用的力同單車的速度/距離係1比1
而較先進的單車(唔記得叫咩名,類似係人力+電動同混合動力)
會將你所用的力放大幾倍
即係你用相同的力 可以行多幾倍距離/高幾倍速度

外骨骼就係類似呢種「放大」力量的系統
變左你唔需要用好多力就可以了行好遠
亦都唔需要承受裝備的重量
最緊要摺被快
用M2唔玩suppressive fire不如唔好玩
M2嘅浪漫就係火力壓制
玩單發50BMG你都係返去用M82啦
what’s next? M1314單發咁玩?
該測試是歷史上產生太空垃圾數目最多的單次事件。估計共造成了2300件以上的可被追蹤的(尺寸大於高爾夫球)、35000多片大於1厘米的和100多萬個大於1毫米的太空垃圾。由於在目標衛星的軌道高度大氣阻力非常小,這些太空垃圾將在軌道上運行數十年後才能被逐漸耗盡,尤其是動能較大的大型碎片。NASA在2013年根據太陽反射的軌道估算,表示到了2035年大約還有四分之一的大型碎片(大於10公分)會在高層軌道上。

美軍D衛星多到反唔哂  到時starlink拎埋黎軍用就勁
加上X-37B上左太空咁耐 家下X-37C都出黎
D北斗衛星到時比人hack左都唔知
華春蠅:我國士兵百發百中,敵人則千發都未必有百中,高下立見!
美國:你練得咁少點會練到槍法
MG42 flashback
德軍:我阿爺都係咁用machine gun
回魂夜, 俄羅斯練膽法
張被有角㗎,你唔驚?
我反問你,被大定子彈大?
第三中隊
準備100cm x 50cm 棉(皮)對摺拋出!
死啦,咁到真上陣作戰時,冇咗啲磚,反座力又同晒,同訓練時嘅情况唔同晒,仲點射得中!
褶被算啦
一句NMSL敵軍投晒降啦
點吸
仲子彈?

解放軍有精確導航系統,精確度1 米內,前面有敵人,俾個定位就有導彈打佢
美軍平均1100發子彈
如果後勤IT嗰啲唔計
條數仲高
一年消耗幾多張被
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞