警告:Android 用戶請停止使用 Brave 瀏覽器

86 回覆
38 Like 5 Dislike
其實好矛盾,你唔想比間公司知道咁多野,結果用duck duck go,咁有冇發現佢為左保障私隱,所以唔會想知道你既野,但換來既結果係好多野都搵唔到

如果你明白online marketing晚原理,就知道有些事情好難避免
用無痕模式出post唔通會匿名無紀錄咩
咩係online跟acc,咩係local紀錄都唔撚識分
不過支持屈Google錢
Facebook連WhatsApp同ig先至最侵犯私隱
成日用WhatsApp偷聽人講嘢,轉頭出廣告
唔知條友del晒未呢
你唔係未del下話
whatsapp 有時工作要都好難避免
但facebook ig一早無用好耐
梗即係你都未del晒啦,WhatsApp係偷聽主力嚟
IG一開app,個鏡頭就一直開住
向右swipe完全唔洗load
照你所講 我都收唔到廣告
睇返上面引言「唔想Google知道我太多野姐」
你收唔到廣告唔代表「facebook唔知你啲嘢」
何況google personalized廣告入acc setting都可以熄
WhatsApp del左 用開TG
Google FB啲閪野用得YouTube IG 熄左咪同相機權限 唔知佢私底下仲有無偷聽啦吓
Gmail都無用好耐 轉左ProtonMail
Opera由中資持有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞