[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (13)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
想買kellylove 啲bra
見樓上話hafina 都係賣玉如/kellylove嘅款
咁去hafina門市試啱size 係咪就可以上網買
全對
https://lihkg.com/thread/1149357/page/1
運動內衣(Sports Bra)/無肩帶內衣(Strapless Bra)/睡眠內衣(Sleeping Bra)/泳衣(一件頭、Bikini)推薦

運動內衣(Sports Bra)
(post1#772-773; post4#91,133; post7#930; post8#273-277,298; post10#679)
(請根據個人需要選擇相應強度)
Nike,Forever 21,淘寶la nikar,Figleaves 外國網購 panache,freya
--------------------

但其實我都想知Figleaves 外國網購 panache,freya 有無教學?
好似係 帖 11 無寫出來refer 邊個post
玉如同kellylove 嘅size係一樣?
Sports bra 有CW-X 最新果個care-bra 包胸舒服同埋sell做運動嘅時候個胸唔會周圍走
但建議去日本樂天買接近7折
想改善 假性下垂/D胸肉firm D 有無話邊隻最好
https://liv525.pixnet.net/blog/post/389964163-認識基礎油-功能介紹及適合膚質

定係post 12講既 甜杏油,杏桃油,葡萄籽油 最好?
就咁基底油,唔使加精油?
cream又有無咩推介?
peach John ? or
https://life-herb.com/post-1844推介的 Jason Natural Mosturizing Cream Balancing Wild Yam?
重點唔係你搽啲咩
而係你付出幾多時間同努力
就咁抆上胸效果有限,要配合埋按摩

當然唔係叫你亂搽野落個身到,搞到個身敏感一撻撻啦

其實上面絲打覆左好大段,你到底有無睇?唔好永遠問完一題接一題,消化下理解下人地講咩,比多些少尊重
要睇款
有絲打包膠過深杯淺杯個size差少少
其實你自己都搵左咁多資料
不如你自己慢慢試下啦
每個人體質都唔同
唔會有人話到俾你知邊隻油係最好
而且用油都要配合按摩手法
只係啲油令你唔會乾爭爭咁磨擦個胸咁解
加唔加精油更加係自己個人喜好
唔會有一隻油令到你個胸即刻挺返
想改善胸型係無得一步登天

上面絲打講得啱
既然你有爬返舊post 不如你消化下先啦
思考下都懶既話 無可能執得返靚個胸
當然有睇
你直接講下你用Figleaves 卡係邊個位需要協助?
好啊,iherb賣椰子油好像好平 ,不過我又去超市搵下先。
其實想知道係咩cutting 既 sports bra 對高強度既胸最好
係咪encapsulated and wired bra?
見到 freya 同panache 都好似係咁

90度彎腰上圍 98 cm....下圍 70cm
PJ 70G...
英碼係咪 32F?

其實最驚就係買左 碼返來唔岩/壓胸/有空杯
想問下絲打係咪都有咁既情況 就退貨

同埋想問下一年裡面幾月有做sale
佢官網有寫個杯係偏深定偏淺
你試完除左記住個size 仲要記住個款
咁就match 得番
唔該絲打
32F會太大,買30F

做sale依啲你自己subscribe 佢個email notification 啦,佢有sale會send email俾你架啦
想問淺杯=扁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞