[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (13)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
睇佢嗰啲熱門 佢下面嗰啲指引應該幫到你 之前都有好多人話佢哋個客服好專業
絲打好細心 我兩款着咗幾次都唔覺佢兩個嘅分別
你覺得邊款箍得好啲
PJ 好cool
days 著65E 買返一樣size 既平口係著到呼吸困難
可唔可以分享下qmomo點...岩岩落左單添呀我...
Qmomo都係cool但未去到呼吸困難
我係著左幾個鐘後會開始cool到有啲痛
但可能真係揀錯size
我都跟days買返同一個size
等佢送過嚟好緊張
我買左qmomo第4代.
見到nude 色得返一個即時唔理智
無睇到review 就買咗
希望著上身個型係ok啦

PJ可能我果排sogo sale買無乜貨淨
得返65E 有少少cool 我都買咗先
但我怕買70圍又會係咁滑落...
我問過客服 copy返
自己買左M001 等緊收貨
如果下圍65應該買邊款好啲?
新款棉花糖試著既時候係幾舒服 但唔知係咪厚墊問題 望落個胸好尖

另外我買過dream bra 覺得都ok

利申 唔大 所以鍾意著上薄下厚嘅款
有無人有興趣夾viage晚安內衣
幾多錢
有冇相睇去左葵芳完全唔見有days
Days返左貨? 絲打買左咩size 啊
我行左幾次都無65圍
其實絲打們除咗自己計之外到底點知邊個先係自己嘅真Size?

先講圍,某意大利牌子同日本牌子我都係著開32,一直都覺得好貼身
今日去Satami買咗3件bras,佢畀咗1件34我同2件36我,34嗰件奇怪地貼到胸骨,36嗰2件就鬆到要改帶

Cup數又係鬼影變幻球嚟,著過咁多牌子嘅bras,基本上我係著過晒D~F

而家去新舖都唔知點答自己係咩Size好

搞到我而家去試新舖嗰陣完全答唔到自己係咩碼
Satami係矯型內衣
矯型內衣底圍偏緊,所以日本著開32,satami著34都合理。但點解個店員比36改帶你,唔直接比34你斷碼?

當你試既底圍唔同,個cup都會唔同

加上唔同牌子唔同款有時個杯容有分別,要買唔同碼

自己計係縮窄範圍,試上身先係王道
有興趣tg pm 你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞