IG shop 韓國貨源

1001 回覆
918 Like 16 Dislike
不過可能到付又要俾20幾蚊
Rauco house, closet me
呢兩個網個style同sr都算貼近
韓國既話仲有kuchi.machi
香港既話allforone同其他ig shop有啲都會有同款
佢4粒鈕
你搵果張3粒
相似款姐
其實而家疫情關係,d ig shop仲去到東大門入貨咩
做熟左就有方法架啦
佢地會有東大門賣家既聯絡方法
更加多人係講佢百5百搭,冇人想着幾次就着唔到㗎嘛
Push
超同意,啲人成日都話淘寶有同款使乜買咁貴,聽到我都反晒白眼,淘寶同款平好多倍都知佢平喺邊啦
Serco
唔該絲打
mydress 買韓裝抵唔抵?
其實淘寶搵到係正常,因為淘寶本身就係抄韓版衫/先喺東大門攞啲貨,然後帶返廠用更加cheap嘅物料+差啲嘅版型製造同款,因為成本低好多所以賣出去好平。
例如有啲top淘寶賣$40,同款嘅東大門入貨價都要$140,仲要計埋個店主其他cost呢。跟住店主賣返出嚟$189,然後啲人就覺得「咁貴架 淘寶都淨係買緊xxxxx」
所以要你攞到上手先會知道d店主究竟係淘寶定係韓國貨
你見東大門有啲舖頭係唔會俾你影相就係驚你抄佢

(唔知jeviss呢間野,純粹係講多啲,因為我發現連登好多人以為淘寶搵到就係ig shop賣淘寶貨呃人)
所以係哩幾個月新開果d即係...
結論係你點都會買到淘寶貨/好似淘寶貨
咁就睇下你係要款定係要款+質素,當然你仔細啲睇可以見到好多韓國款其實淘寶係做唔到完全一樣,因為成本唔同,大陸廠商唔會俾咁多錢去整,就好似littledreamer嗰間有啲款我睇中左但係喺淘寶搵極都搵唔到同款同物料嘅
(因為佢啲款好靚但係價錢偏貴 有時又唔捨得買
不過你話幫襯ig shop中伏嗰啲就真係要幫襯嗰間嘅一次你先會知佢啲貨點樣啦
咁而家新開個d又會有嘅
淘寶嘢黎咖店主
Allforone個d係咪日本貨黎
想問下有冇絲打幫襯過styleclosetkr? quality好唔好
咁呢個我就唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞