[retake jj]2020全職廢青表示好想返工:( (4)

714 回覆
5 Like 5 Dislike
轉js1113 social work 會唔會好d
但係js 1113 新分開出黎唔知之前d人幾分
唔建議 因為社工係有牌degree
可以預期競爭會大過普通sosci科(eg crimi/大科sosci)
點都好啦
面前就有好多條路可以揀
唔識揀 就問下自己 想用幾多年時間入返兩大
同當中 可以為依個offer付出幾多
咁應該會帶到啲insight比你
祝你一切順利!!
但係sosci 18個位
social work 43 個位
好難揀啊
唔係好明1110點運作
姐係大科sosci拆開左幾個major獨立做programme既同時 又留低左18個位比人broad based咁揀major?
sorry呀 我就咁上網search個code個結果未必最準
445454 5係chem
有冇機入到poly/hku nursing
Retake左chem bio淨係升左1分 完全估唔到
但appeal理科好似升grade機會唔大
呢個分唔上唔落 想讀nursing又想要ulife
考慮下入cu sci->nursing?
不過應該gpa要有一定要求
我都有諗過呢條路
但我18dse quit u retake
當年b5 21 cu sci唔收
原本就係讀science呢啲科 唔係中大
再tran就比人遲3年grad了
city差一分lq
lingu過median應該叫穩啲?
poly有堆20.x mean有冇得搏(engine唔洗諗應該,冇physics
其實考完已經唔見左?😓
想問下自修生係邊度買卷
唔洗睇都估到佢應該係core 5 m2 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞