[IOS/AN/PC] Final Fantasy Brave Exvius (FFBE)(26)成班歐洲人

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
佢有2個mode, 第1 turn最後個招如果係xxxxx。暗,我就quit,因為暗係全體物攻2次
我全體裝100%光再第2 turn用聖騎加多100%光啱啱好守到第3 turn, 暗屬抗就無視,用全體分身閃開就算,等到第4 turn 全力秒佢
我唔知點裝組隊好
我無可能4turn秒到佢
都係最大力個幾隻放入去,如果夠光抗,可以唔出debuff ,剩係用tifa 招80%降防就夠
Nv cloud 可以bs裝夠100光抗,普通型態冇抗,到第4turn先還原打柒佢
Tifa 應該turn3 自buff300%再lb200%出lb已經秒到
但如果要光100%又唔夠高攻
我個陣係聖騎 nv cloud tifa ac cloud 13(分身)癒神

咁nv cloud一開始bs上雷,之後第四回再打?
tifa又係上到100光,之後chain lb?
打算用雷光2屬打
我唔知用咩屬好
我無全體上屬既角色,一係就ff10-2個隻
但我唔知用唔用all輝上好
可以 turn 3 用聖騎上光,癒神好似有降光120
第4Bturn就聖騎nvcloud 13 3連chain 90 hit 俾tifa ac 出lb, 混埋癒神明鏡系攻擊應該可以有100+ hit
咁我聖騎上光 癒神降光debuff
nv cloud 普通狀態 100%光
tifa 100%光 駁最後lb
13 頭3 turn都分身
ac cloud 又係100%光 同nv 連

啱唔啱
定我曬1粒all輝(仲有3粒)升左隻ffx2
之後上雷,做埋debuffer 再分埋身
定做唔到咁多野
聖騎我係百閃,同暗抗連buff 200%, 好似冇必中物攻我估未必要有暗抗
你有debuff如果唔介意damage扣分可以唔駛落足光抗
ac cloud都係T4 出LB, 佢3連冇乜力.
咁我試下唔出ffx2先
turn 4就tifa ac cloud lb
13同nv cloud chain
聖騎同癒神 chain group 1
試下過唔過到先
想問有冇連戰攻略?
我搵唔到
THANKS!
有冇得查邊隻有得上全體屬性攻擊?
打唔死4turn之後全滅
有無得磨佢呢如果4turn打唔死,淨返20幾%
2隻Nv 有冇裝機械殺,巴哈同聖城都有
要磨應該要入補全體預復
岩岩用呢隊5turn過
聖騎百閃同埋光暗抗100
其他人最好都有幾十光抗旁下身

Turn 1 聖騎開魔盾同吸怪
Nv雷因上火屬比另外兩個打手同加火屬攻
琉克就放debuff同埋全體分身
露露卡就加buff同上光抗
其他打手就自便

Turn2聖騎轉mode同上Cd護盾
露露卡如果出到超豪華就用
琉克就繼續全體分身
Nv雷因bs完第一招放減火屬果招同另外兩隻打手chain
打手有3000atk以上應該都打到20%左右既hp

Turn3聖騎上埋全體暗抗,再用多次魔盾同吸怪
琉克全體分身

Turn4開始聖騎可以加入埋一齊連chain加少少傷害
如無意外turn 5,6就打得死隻野

聽講有bonnie會好好打,幾時先抽得到
用rain唔係已經夠buff 攻魔280%,上火,buff 火威力15%
第一turn用聖城幻獸抗光70,第二turn用聖騎sp 抗光100,可以換走luluka
應該可以turn 4 秒
巴哈未上2星所以無
tifa有俾幻獸佢,都打唔死
我諗要磨多1-2turn
秒左佢上2星先
點秒?好似好難打喎
隻野好似冇lock hp
用而家啲nv 同暗龍菲
你隻冰主好多龍殺,帶埋frd個隻應該咩都死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞