美國示威有直播睇

427 回覆
107 Like 8 Dislike
首先殺人固然要負責,但唔搞大啲壇野啲白人一樣3分鐘記憶,唔會重視
依家係警告緊班白人,黑人唔好恰
姐係解散警隊
我前面已經有留言講左係撐示威者
唔駛屈我雙重標準

同埋依家班友有講到點解搶野未?
香港果堆銀行講到明要對付示威者自己拎黎
天下黑警一樣黑
其實你肯收皮未?人地政府做左野,佢地唔接受係佢地問題,唔好拉我地同佢地講?我地政府連最基本5大訴求都冇應承,明唔明個分別阿五毛?😑
第一,香港有無民主?無民主香港人點解決香港問題?你仲假定咗全部白人都歧視黑人?至少我見我鍾意嘅白人歌手都同情黑人同覺得Trump處理得唔好,大把白人都同意佢諗法。
第二,警暴裏面黑人警察都有份打示威者,白人都有參與示威,你用種族呢分政府同示威者得啖笑。美國係有三權分立,法官點判係唔闕政府事,但法官自己有無暗地種族歧視政府管到咩?中国大媽人工夠低過香港人啦,香港政府有無歧視中国大媽?黑人係社會上普遍地位較低係社會因素(社會上有歧視同教育程度較低),我從來都無否決過美國有歧視問題,如果唔係我都唔會過美國政府處理唔好啦,但你乜都東拉西扯去美國政府歧視黑人我唔知你係咪因為用咗結果推理原因出咗錯。
第三,追求普世價值當然好,但你要改變世界前先要增強自己。未有主權前我哋係國際問題上係無乜say, 孫中山未推翻滿清時都唔會屌日本軍國主義。唔做壞事係我哋底線,我哋能力暫時係咁多,唔存在勢唔勢利。立陶宛同台灣咁唔鍾意共產黨都唔會出兵打中国,我哋同樣唔明示立場,做咁多只會要盟友費神救我哋。
咁大家都警暴
我地要求解散警隊你就話我地暴徒
美國黑人你就走去撐
真係明符其實既雙重標準
所以叫佢地公審偷野班撚,好似我地咁做。
你係咪手足關你雙重標準咩事
人依家班友示威偷電視返屋企同佢地爭取警隊改革有咩關係?
香港示威就認準目標自制裁既
因為呢單野,減低左香港啲關注
所以香港嗰個假?
要嘅係Justice and peace
邊度最激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞