美國示威有直播睇

427 回覆
107 Like 8 Dislike
你知間鋪咩背景?你知搶既係咩人?
中移動比人打爆跟住比南亞人搶iphone又入你數?香港之前扑錯好多間鋪啦
作為美國人話你知,只要有錢黑人就會鳩搶
美國啲監控咁犀利會捉唔到鬼?
支持人權反對警暴係硬道理 小心唔好過分議論人哋政治
第一,美國本身嘅問題「只」由美國人解決,因為佢哋有健全嘅民主制度。
第二,種族問題係示威嘅起點,但警隊有黑人,示威者都有白人。政府係角色上無打壓黑人,最多只可以叫無力解決警隊濫用執法權力,你放大到美國政府支持打壓黑人係有問題。
第三,你不如望下香港依家嘅困境先,無謂送子彈俾中共插美國政府。支持美國示威者反抗警暴當然堂皇,不過我哋需要美國政府同美國人嘅支持,盟友嘅事留俾佢哋解決係基本尊重。美國唔係香港,Trump處理得好唔好,美國人會話俾佢知,美國總統權力係好撚大,但唔會夠美國人大。

同埋堅持稱呼佢哋為示威者,同Trump嘅稱呼唔同就暗示咗立場。我哋唔明示係因為自己困境同真係無野做到,聲大大但得個立場乜柒都做唔到點都唔算係好事啊?
知唔知點解?因為黑人永遠受不公平對待
受盡白人打壓 歧視
好食好住邊個同你搶野呀
有因先有果
你肯定係話個警察殺得好果啲人黎

All Lives Matter
BLM
唔係解散咗咩?唔太清楚。
好多五毛
係美國種族歧視既罪名 份量同強姦犯一樣重
美國現今社會基本上已經無乜種族歧視,但係黑人每次遇到對自己不利既情況就會賴種族歧視

Btw 好食好住邊個同你搶野 呢句野有bug,係咪窮就攞正牌搶得野?

今次警暴係有問題,不過4個黑警已經即時停職告3級謀殺

仲唔明我講乜既自己google睇1992年洛杉磯暴動,黑人暴動暴到去攞槍搶劫Korea Town攞槍射韓國移民,但係成件事本來唔關韓國人事
外國人:送中都撒回左 咁其實都夠啦
認同唔好鬥慘
但你問我 我會話的確我地慘D
半年前已經BLOCK撚咗佢
依家antifa即係當年嘅工聯會
連登仔係咪非常支持工聯會?
第一 香港問題唔通只由香港解決?民主制度簡單講就係小數服從多數 當白人係多數 姐係點玩都輸 點解仲要跟你個制度玩
第二 港鐵前線好黃 警察有白警
美國黑人人工平均只有白人既一半 政府無份偏幫?白人警察殺黑人判無罪你以為無發生過?唔係政府支持?
第三 香港點根本唔係依件事既考慮 我地追求既係普世價值 唔係香港人既私利
當你變得咁勢利 遲早兩邊不是人
同意
激進唔代表冇底線
做人做事最緊要分對錯
美國警察濫權咪同香港黑警一樣要死全家囉
狗屋都比人燒埋啦
依家Trump又唔係保班警察
岩啊 繼續和平示威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞