[快轉美金]龍門冰室宣布接受以美金付款

582 回覆
2201 Like 70 Dislike
sorry 手足 我認錯左你上面個話龍門無吸引條友
自己眼錢 請接受我既道歉 對唔住
龍門冰室真係好撚識玩 手續費都唔洗蝕 叻
有賺啦屌
佢講最接近港元整數,即係8蚊
屌你老母啲野咁撚難食就搞好啲野食先啦, 整呢整路
有時我真係覺得連登平行時空,點解到今時今日都仲有人可以盲撐龍門

如果真心想搞美金流通,就算係一個幾毫都應該找美金,唔通真係個個拎住$100美金去咩。同埋個概念更加應該調返轉,係龍門換大量美金,香港人比港幣,找美金俾人。
兒童批鬥撚就係咁弱智
由黃店做起
龍門咁偉大教化大家對美金,咁有無考慮過用美金出糧,話哂都龍頭,咁多連登仔支持,應該再做多D
一路都唔肯面對問題個核心
剩係係到晒花招

唔明今時今日咁多選擇
點解仲要盲撐
正確
d人唔on9個老細都賺唔到咁多錢la
不如佢派撚埋錢啦。

有冇做過生意架??係咪全部中學生或者成世淨係識朝九晚五?

你有冇交稅比佢呀?點解佢要為你take咁多risk呀?

你安安穩穩每月朝九晚五,食兩餐黃店,又穩袋一個月糧?

一定用左個名出黎做生意,本來都安安穩穩,每個月穩袋一個月糧。

但係黃店選擇表態,押上自己個名,即係連埋家人比港共/土共搞既風險,公開旗號反共。

你睇下有邊個地產商願意啦。你自己夠唔夠膽公司email全office表態反共呀?

風險每個人自行承擔,你就係承擔唔到,所以封口係公司做野,幫共黨營造左歌舞昇平既現像。人地點解要承擔多過你呀?

香港冇撚哂願意企出黎表態(不論你risk個身體被拉定比人起底)既人,就等收皮啦。

兒登啲人,講多撚過做。

如果你暗地裡做左,唔該話比我聽係邊間餐廳,我會建議你再make noise, 令其他黃店夠膽跟隨。匿埋係房表態係冇撚用架。
巴打你慳返膽口水
去到而家我都未見到有人駁到如果想美金流通點解唔找返美金既道理
龍門老闆其實好撚醒,好典型marketing做得好既例子
好多人比人當傻仔禁住搶錢都唔知
只收97前貨幣
起帶頭作用 有第一間就有第二間
信用卡3%
推一推
收美金,找港紙,然後話係推美金經濟圈,仲話期待大家strong hold USD。但佢行緊個方法係得龍門會strong hold USD

我真係R爆頭。
唔講匯水問題,唔行雙向對換根本只有龍門有 jetso

龍門收取美金,客人支付美金收取港幣,草船借箭

他日 1usd=10hkd 的話,龍門老闆手持大量美金,但客人就 on99 用美金換垃圾港幣
收美金找港紙
五毛勸你唔好嘥acc
Gresham's law "bad money drives out good money" ,龍門老闆係精算師冇理由唔識,鼓勵人支付美金,但佢自己找 bad money 港幣,咁叫做「美金生活圈」?
你同我講匯水,龍門老闆用 7.75 近乎 0 風險,唔通港幣有機會去到5算6算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞